U Bjelovaru održane edukativne radionice o sufinanciranju projekata zaštite okoliša i energetske učinkovitosti

Marija Sćulac Domac, pomoćnica ministra, Mario Klobučar, voditelj službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Anamarija Brstilo, moderatorica - Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva zaštite okoliša i prirode u Gradu Bjelovaru održali edukativne radionice o sufinanciranju projekata zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, 11. veljače 2015., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva zaštite okoliša i prirode u srijedu su, 11. veljače 2015. godine, u Gradskoj upravi Grada Bjelovara održali edukativnu radionicu za predstavnike jedinica lokalne samouprave te javnu tribinu za građane o mogućnostima sufinanciranja za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Uz predstavnike jedinica lokalne samouprave Bjelovarsko-bilogorske županije, edukativnoj radionici nazočili su i saborska zastupnica te predsjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara Vanja Posavac, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicom Lidijom Novosel.

Na početku radionice, sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec. Tom prigodom, izrazio je svoje zadovoljstvo što se nakon Koprivnice, Varaždina, Siska, Požege i Splita, radionice održavaju i u Bjelovaru, gradu u kojem je 2012. godine pokrenut pilot projekt dodjele bespovratnih poticaja Grada Bjelovara i Fonda zaštite okoliša za uređenje fasada i zamjene građevne stolarije na obiteljskim kućama. Godinu dana kasnije pokrenut je i projekt poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima. Grad Bjelovar je s Fondom ostvario uspješnu suradnju u tim projektima ali i projektima iz zaštite okoliša.

Pomoćnica ministra Marija Sćulac Domac predstavila je aktivnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode vezano uz održivo upravljanje resursima. Voditelj službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Mario Klobučar predstavio je plan javnih poziva i natječaja u 2015. godini te podršku razvoju projekata uz sufinanciranje Fonda.

U ovoj godini objavit će se 36 javnih poziva i natječaja kroz koje se sufinanciraju projekti sa 40 do 80% bespovratnih sredstava. Predviđeno je više od 600 milijuna kuna poticaja.

Novost u natječajnoj proceduri je da će sve prijave zaprimati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Više o programu plana javnih poziva i natječaja u 2015. godini pogledajte u prezentaciji: Template file :: data-table does not exist!.

Dodatne informacije možete dobiti i na tel: 0800 200 170 (od 9 – 15 sati)

Adresa Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost:
Radnička cesta 80,
10000 Zagreb

e-mail: kontakt@fzoeu.hr, obiteljske-kuce@fzoeu.hr

Web stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost: www.fzoeu.hr

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content