Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ramska večer u Bjelovaru

Ramska večer u Bjelovaru, 1. listopada 2016., Školsko-sportska dvorana u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U povodu Dana Grada Bjelovara i 50 godina doseljavanja Ramaca u Bjelovar, Grad Bjelovar i Ramska zajednica Bjelovar organizirali su u subotu, 1. listopada 2016., donatorsku Ramsku večer.

Cjelovečernji događaj odvijao se u Školsko-sportskoj dvorani pod sloganom „Oj na Ščitu, nema te na svitu, koše šarke što vas nose Ramke“.

Nastupili su Kulturno-umjetničko društvo Rama iz Rame, KUD Zavičajno društvo Rama Pleternica, KUD Rovišće, KUD Sveti Ivan Žabno, Folklorna skupina Kolo Zagreb, Klapa Bjelovar, Tamburaški orkestar HORKUD-a Golub Bjelovar, Marko Bošnjak, Etno skupina Čuvarice Rama, Etno skupina Sinovi Hercegovine.

Ramsku večer posjetio je i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec koji se prisutnima obratio prigodnim riječima. Događaju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević, a sve je pozdravio i predsjednik Ramske zajednice Bjelovar Mišo Faletar.

Ulaznica je stajala 50 kuna. Prikupljeni novac bit će iskorišten za opremanje informatičke učionice u Osnovnoj školi Ripci u Rami.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content