Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Grada Bjelovara primio je XIX. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“

Gradonačelnik Grada Bjelovara primio je XIX. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, 28. studenoga 2016., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević primili su u ponedjeljak, 28. studenoga 2016. godine u Gradskoj upravi XIX. naraštaj Ratne škole koji su u sklopu Studijskog putanja Sjeverozapadnoj Hrvatskoj posjetili i Bjelovar.

Uz brigadira Krešimira Trstenjaka, načelnika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Grad Bjelovar posjetilo je petnaest polaznika, među kojima ih je jedanaest iz Oružanih snaga RH, jedan iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, jedna polaznica iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, jedan je polaznik iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Makedonije.

Gradonačelnik Antun Korušec srdačno je pozdravio polaznike te ih upoznao s najvažnijim detaljima iz bjelovarske povijesti, ali i sadašnjosti. Neke od tema bile su postignuća u gospodarstvu, obrazovanju, kulturi i sportu te o Domovinskom ratu, posebno na području Bjelovara.

Na kraju su polaznici Ratne škole postavljali gradonačelniku pitanja koja su ih zanimala o Gradu Bjelovaru.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ najviša je vojna škola u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni dužnosnici iz Republike Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content