Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Republika Hrvatska Gradu darovala zgradu bivšega Učeničkog doma

Ministarstvo državne imovine donijelo je Odluku o darovanju nekretnine Gradu Bjelovaru, dvije zgrade s dvorištem u Ulici Vladimira Nazora. Riječ je o bivšem Domu učenika srednjih škola, koji će se uskoro prenamijeniti u studentski dom za potrebe Veleučilišta u Bjelovaru.

Procijenjena vrijednost darovane nekretnine iznosi 5.850.000,00 kuna. Grad se obvezuje u roku od pet godina, od potpisa Ugovora o darovanju, prenamijeniti nekretninu. Darovana zgrada uskoro će biti prijavljena i na energetsku obnovu, čija je procijenjena vrijednost oko 5,5 milijuna kuna. Gradonačelnik Dario Hrebak i prodekanica Veleučilišta Tatjana Badrov istaknuli su veliku potrebu za povoljnim smještajem studenata kakav postoji u drugim gradovima. Značit će to, kažu, sigurno i veći interes studenata iz čitave Hrvatske za smjerove koji postoje u našem gradu.

Trenutačno na Veleučilištu studira 744 studenata iz svih hrvatskih krajeva, a želja je uskoro imati ih i 1000. Podsjetimo, nekadašnji Dom učenika, otkako je počela obnova Doma kulture, koristi bjelovarska Glazbena škola, ali i Medicinska škola.

Podršku projektu studentskoga doma dao je i saborski zastupnik Miro Totgergeli te predsjednik Županijske skupštine Mario Preskočil koji je istaknuo kako će Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje se zalagati za ostvarenje takvih projekata koji su od iznimne važnosti za sve nas.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content