Doček europske prvakinje Sare Rajčević u Bjelovaru

Doček europske prvakinje Sare Rajčević u Bjelovaru, 30. listopada 2015., Taekwondo klub u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Mlada i uspješna natjecateljica Sara Rajčević, članica Hrvatske taekwondo reprezentacije gluhih, osvojila je titulu europske prvakinje za seniorke do 67 kilograma na 1. Europskom prvenstvu gluhih u taekwondou u Yerevanu, Armeniji.

Taekwondo klub Bjelovar priredio je europskoj prvakinji Sari Rajčević i njenim trenerima Saneli Tolić Medak i Feđi Medak svečani doček u Taekwondo klubu u Bjelovaru.

Saru su 30. listopada 2015. dočekali, uz roditelje i rodbinu, i njeni školski prijatelji te prijatelji sportaši. Na doček je došao i gradonačelnika Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Općine Ivanska, i drugi. Iznenađena dočekom, Sara Rajčević je iskazala svoje veliko zadovoljstvo što je postigla takav uspjeh, najveći u njenom životu. U europskom prvenstvu osvojila je stotu medalju u dvanaest godina treniranja i natjecanja.

U svom obraćanju gradonačelnik Antun Korušec je na Sarinom dočeku rekao da Grad Bjelovar izdvaja za sport više nego što su preporuke Hrvatskog olimpijskog odbora. Preporuka je pet posto izvornog proračuna, a Grad Bjelovar izdvaja oko osam posto. Godišnje to iznosi oko osam milijuna kuna za sport, sportske objekte i terene, koji su za prioritetne sportove besplatni. Grad Bjelovar je uključen u financiranje i Taekwondo kluba Fox. Na zamolbu Grada, Erste banka sponzorira prostor koji koristi Taekwondo klub Fox. Spomenuo je, također, da Grad Bjelovar izdvaja oko 110 tisuća kuna Sportskom savezu osoba s invaliditetom. Također, platio je Sari Rajčević put u Armeniju, iako je članica Hrvatske taekwondo reprezentacije gluhih.

Gradonačelnik Antun Korušec je na kraju čestitao Sari Rajčević na osvojenom zlatu te je rekao da biti prvak u nekom sportu znači puno truda i odricanja samog sportaša, ali i roditelja i trenera. Sara je na kraju rezala svoju tortu te rekla da se njen san ostvario.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top