SLJEDEĆI TJEDAN POČINJE 26. TEREZIJANA – PROGRAM NAJBOGATIJI DO SADA

Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom i ove godine organizira Terezijanu. Riječ je o 26. izdanju najveće gradske manifestacije, čiji su temelji nastali na bjelovarskoj prošlosti, a cilj joj je prikazati ono najbolje što Bjelovar nudi svojim sugrađanima, ali i turistima koji ga posjećuju. Ovogodišnja će se Terezijana održati od 16. do 19. lipnja u samom središtu grada. No, tu je i Terezijana Plus koja će dan prije manifestacije, točnije 15. lipnja, uvesti nas u zbivanja do kraja tjedna, tako da govorimo o čak pet dana zabave u središtu grada, objasnili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak, njegov zamjenik Igor Brajdić te direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Uz mnoga kulturna, ali i edukativna događanja, kao i gastronomska iznenađenja, organizirani su brojni zabavni sadržaji za sve naraštaje. Službeno otvorenje manifestacije počinje spektakularno kultnom izvedbom na otvorenom – kantatom Carla Orffa „Carmina Burana“ u izvedbi Akademskog zbora „Ivan Goran Kovačić” i Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske. na Terezijani će u pet dana biti čak 16 glazbenih programa od domaćih snaga do velikih glazbenih imena poput Željka Bebeka, Petra Graše, Željka Samardžića i pjevača popularne emisije A strana. Prvi puta će biti i dvaput izveden scenski prikaz Babotučka vojna, a tu je i naša neizostavna carska povorka s povijesnim postrojbama iz cijele Hrvatske i, naravno, caricom i njezinom svitom.

Organiziran je i ulični program s različitim zabavljačima što za djecu, ali i odrasle, poput hodača na štulama i žonglera, kulturni program poput izložbe o Ivi Robiću u Gradskom muzeju Bjelovar te znanstvenog skupa Grad su ljudi, sportski programi kao što je biciklistička utrka Terezijaner, Dan yoge ili izbor najljepšeg jahača. Uz sve to, među ostalim, održat će se i izložba starodobnih vozila, Moto alka, Dani gidrana u Bjelovaru. Treba spomenuti i prvi Open air festival Terezix na Starom rukometnom igralištu koji je namijenjen mladima, ljubiteljima elektroničke glazbe. U tri dana predstavit će se mnoštvo DJ-eva uz koje neće nedostajati zabave.

Na treba zaboraviti ni pokroviteljstvo Predsjednika RH i Ministarstva turizma i sporta kao priznanje našoj manifestaciji koja je postala prepoznatljivost Bjelovara i ovog dijela Hrvatske.

Pogledajte program, odaberite ponešto za sebe, dođite i družite se.

Vidimo se na 26. Terezijani!

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content