Proglašenje najboljih športaša i športskih ekipa Grada Bjelovara u 2010. godini

Proglašenje najboljih športaša i športskih ekipa Grada Bjelovara u 2010. godini

Športska zajednica Grada Bjelovara organizirala je izbor najboljih športaša i športskih ekipa u 2010. godini.

Na svečanom proglašenju u ponedjeljak, 24. siječnja 2011. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i njegovi zamjenici Đurđica Ištef Benšić i Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara Željko Maletić te predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara Milan Mateković uručili su priznanja najboljima. Gradonačelnik Antun Korušec čestitao je, uz ostalo, športašicama i športašima na dosadašnjim uspjesima i zaželio im još bolje rezultate u budućnosti.

Najbolji, prema izboru Športske zajednice Grada Bjelovara, u 2010. godine su:

  • Ženska športska ekipa, seniorke Stolnoteniskog kluba Bjelovar koje su u 1. hrvatskoj stolnoteniskoj ligi osvojile 2. mjesto te se plasirale na natjecanje u Europskom kupu.
  • Muška športska ekipa, seniori Rukometnog kluba Bjelovar koji su u 1. hrvatskoj premijer ligi osvojili 10. mjesto, a u jesenskom dijelu 6. mjesto.
  • Najbolja športašica je juniorka Diana Letica, članica Taekwondo kluba Omega iz Bjelovara koja je na Prvenstvu Hrvatske osvojila 1. mjesto, a kao članica Hrvatske juniorske taekwondo reprezentacije je na Svjetskim kvalifikacijama za Olimpijske igre i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Meksiku postigla plasman od 5. do 8. mjesta.
  • Najbolji športaš je junior Ivan Horvat, član Rukometnog kluba Bjelovar koji je kao član reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori osvojio 1. mjesto, dok je na Mediteranskim igrama kao član reprezentacije Hrvatske osvojio 2. mjesto.

Bjelovarski športski savez invalida izabrao je najbolje bjelovarske športaše s invaliditetom. Prvo mjesto seniori – ekipno osvojila je Atletska ekipa Bjelovarskog športskog saveza koja je na službenim natjecanjima osvojila 17 zlatnih medalja i 4 srebrne medalje. Goran Jelić, senior – pojedinačno, osvojio je 1. mjesto u atletici. On je na otvorenim prvenstvima Hrvatske i Italije osvojio prva mjesta. Na Europskom prvenstvu u Varaždinu ušao je u finale na 400 metara i zauzeo 7. mjesto. Na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj zauzeo je 5. mjesto u štafeti.

Ljiljana Balažin
FOTO: Jozo Lovrić, Foto-video studio “PAL”

Template file :: simple does not exist!
Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content