Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Antun Korušec potpisao i podijelio 26 Ugovora o korištenju stipendije u 2012/2013.

Gradonačelnik Antun Korušec potpisao i podijelio 26 Ugovora o korištenju stipendije u 2012/2013., 10. siječnja 2013., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao je u četvrtak, 10. siječnja 2013. godine Ugovore o korištenju stipendije. Potpisivanje ugovora sa studentima i njihovim roditeljima/starateljima održano je u velikoj vijećnici Grada Bjelovara. Potpisivanju su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Željko Maletić te zamjenici gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić i Ante Topalović.

Zamjenici gradonačelnika Ante Topalović i Đurđica Ištef Benšić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Maletić, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i Stjepan Grula, pročelnik UO za društvene djelatnosti
Zamjenici gradonačelnika Ante Topalović i Đurđica Ištef Benšić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Maletić, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i Stjepan Grula, pročelnik UO za društvene djelatnosti

Nakon provedenog natječaja, Grad Bjelovar dodjeljuje 26 novih studentskih stipendija u školskoj godini 2012/2013. To je skupina studenata koji će deset mjeseci u godini dobivati 800 kuna mjesečno. Grad Bjelovar već stipendira 34 studenta. Na godišnjoj razini, to ukupno iznosi 480 tisuća kuna.

Gradonačelnik Antun Korušec je u svom uvodnom govoru studentima i njihovim roditeljima rekao da je Grad Bjelovar od školske godine 2000/2001. do danas osigurao 333 stipendije.

Podjela Ugovora o o korištenju stipendije
Podjela Ugovora o o korištenju stipendije

Uz stipendije, u ovoj školskoj godini raspisan je i natječaj za dodjelu povlaštenih studentskih kredita. Za sada se javilo sedam zainteresiranih studenata. Grad Bjelovar preuzima obvezu podmirenja kamata odobrenog kredita za vrijeme dok korisnik redovito upisuje narednu godinu, kao i godinu dana nakon stjecanja apsolventskog statusa korisnika. Grad Bjelovar snosi i troškove obrade kredita. Kredite mogu dobiti i oni studenti koji su se javili na natječaj za dodjelu stipendije, a nisu ostvarili pravo na nju.

Korištenje povlaštenih studentskih kredita pokrenuto je u školskoj godini 2006/2007. Grad Bjelovar je preuzeo vraćanje kredita studentima koji su završili studij s prosječnom ocjenom 4 ili više.  U 2013. godini Grad Bjelovar je u obvezi otplaćivati 19 povlaštenih studentskih kredita. To mjesečno iznosi 35 tisuća kuna, odnosno, ukupno do kraja 2013. godine 413.000,00 kuna. Također, Grad Bjelovar plaća kamatu za 23 kredita koja su u korištenju.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content