Nova grupa nezaposlenih osoba na stručnom osposobljavanju u Gradu Bjelovaru

Nova grupa nezaposlenih osoba na stručnom osposobljavanju u Gradu Bjelovaru, 6. svibnja 2013., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U ponedjeljak je, 6. svibnja 2013. godine, u velikoj vijećnici Gradske uprave u Bjelovaru gradonačelnik Antun Korušec potpisao Ugovore s osamnaest osoba na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa.

U sklopu mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, o osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, Grad Bjelovar je raspisao natječaj za 26 radnih mjesta (31 osobu). Od traženih zanimanja, na neka od njih nitko nije primljen, poput magistra prava, specijalista geodezije, specijalista elektrotehnike, prvostupnika inženjera građevinarstva. Zamolbi za ta mjesta ili nije bilo, ili uvjeti nisu bili zadovoljeni. Stoga će, prema riječima gradonačelnika Antuna Korušca, Grad Bjelovar ponovo raspisati natječaj za tražena radna mjesta.

Grad Bjelovar je od kraja studenog 2010. godine pa do sada stručno osposobio 43 osobe koje su uglavnom sve položile državni stručni ispit. Zajedno s novim grupom od osamnaest osoba u Gradu Bjelovaru će se stručno osposobiti 61 osoba.

Gradonačelnik je tokom potpisivanja ugovora, izrazio srdačnu dobrodošlicu polaznicima programa, ističući važnost polaganja stručnog ispita nakon završene godine dana osposobljavanja. Osposobljavanje financira Hrvatski zavod za zapošljavanje sukladno programu osposobljavanja, a Grad Bjelovar ima obvezu podmiriti troškove polaganja državnog stručnog ispita kao i ispite za zaštitu od požara i osposobljavanja za rad na siguran način. Svaka osoba ima mentora s odgovarajućim zanimanjem i stručnom spremom. Sve osobe na stručnom osposobljavanju sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj upravi i samoupravi imaju obavezu položiti državni stručni ispit.

Ljiljana Balažin i Anamarija Zglavnik
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content