Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tehnološki park u novom prostoru, najavljena nova zapošljavanja u IT sektoru

Darovanjem zgrade na korištenje Arhivu u Bjelovaru, ali i povećanim interesom za prostor, Tehnološki park morao je pronaći novo sjedište te se preselio 300-tinjak metara dalje, u Ulicu Petra Preradovića u prostoru od ukupno 670 četvornih metara. Prostor, u kojemu su smještene uglavnom male, start-up tvrtke, točnije 10 poduzetnika-početnika, obišao je i gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim zamjenikom Igorom Brajdićem te suradnicima.

Ukupno, Tehnološki park prostorno zbrinjava 13 tvrtki, smještenih na četiri adrese, a zajedno imaju 62-je zaposlenih te mnogi planiraju nova zapošljavanja, posebice u IT sektoru. Primjerice, tvrtka Palmgraph za grafički dizajn i promidžbu, za sada imaj samo jednoga zaposlenog, no uskoro zapošljava njih još četvero. Nasuprot te male uspješne tvrtke, primjer brzorastuće IT tvrtke zasigurno je Serengeti koji trenutačno ima 22-je zaposlenih, a u skoroj budućnosti i taj će se broj povećati, istaknuto je na konferenciji za novinare. Tu je i 15 virtualnih tvrtki koje su registrirane na adresi Tehnološkoga parka, no rade s drugog mjesta.

Grad na godišnjoj razini u Tehnološki park ulaže 840 tisuća kuna u subvencije poduzetnicima i najam, kako bi pomogao poduzetnicima u poslovanju. Gradonačelnik Dario Hrebak ta ulaganja smatra opravdanima jer vjeruje da će za nekoliko godina IT biti stup bjelovarskog gospodarstva. Istaknuta je i izvrsna suradnja IT tvrtki i Veleučilišta u Bjelovaru koje obrazuje potrebne kadrove, koji u tim tvrtkama obavljaju praksu, a nekolicina pronađe i stalan posao nakon diplome.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content