Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana 22. Terezijana 2017.

Mnoga događanja na Terezijani 2017. u Bjelovaru, 15. - 18. lipnja 2017. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Terezijana, bjelovarska tradicionalna turistička, kulturna i zabavna manifestacija, ove je godine trajala od 15. do 18. lipnja. Organizacija je to Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, pod glavnim pokroviteljstvom Grada Bjelovara.

Mnoga događanja na samoj Terezijani bila su vrlo posjećena. Scenski prikaz dolaska carice Marije Terezije poprimio je novo ruho. Uprizoren je svečani bal u povodu caričina dolaska.

Koncerti Dixieland banda Bjelovar i Voje Šiljka, Bosutskih bećara, S.A.R.S.-a, Jelene Radan, grupe Vigor, klape Intrade i Tomislava Bralića bili su izuzetno dobro posjećeni.

Ovogodišnja Terezijana imala je za svakoga ponešto od dječjih predstava, žonglerske skupine, likovne radionice „Moj grad u boji“ koje su pokrenuli studenti zagrebačke Likovne akademije, biciklističke utrke za najmlađe na biciklima bez pedala NOGOgur-CIKLOfur i dječjeg festivala „Djeca, radost, pjesma“ do štandova s domaćim proizvodima i suvenirima.

Treba spomenuti i već poznati događaj pod nazivom „43 jam“ koji je namijenjen onima koji vole urbanu glazbu i grafite. Održan je na Gradskom bazenu dva dana zaredom, a u sklopu događaja u Bjelovar je došlo dvadesetak grafitera iz cijele Europe koji su obojali pet gradskih pročelja.

Kao uvertira Terezijane, vikend ranije održan je biciklistički maraton XCM Terezijaner te 2. sajam airsofta.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content