Terezijana će trajati od 18. do 25. lipnja

Nakon godine pauze radi pandemije, u grad se vraća Terezijana – popularna gradska manifestacija, koja slavi svoje 25., jubilarno izdanje. Kao i prijašnjih godina, organizira je Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, uz potporu Grada Bjelovara. Terezijanu, koja će se održati od 18. do 20. lipnja, na konferenciji za novinare predstavili su gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić te direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Sukladno situaciji u kojoj se nalazimo, našli smo jedan zajednički okvir kako organizirati ovogodišnju Terezijanu . Napravit ćemo je uz puno manje novca nego prijašnjih godina, uložit ćemo oko 650 tisuća kuna. Imat ćemo vrlo bogat glazbeni program s popularnim izvođačima. U petak će svirati Opća opasnost, u subotu je nastup Sergeja Ćetkovića, što su izglasali građani na društvenim mrežama, a u nedjelju će nas zabavljati sve popularniji bend Tragovi. Vesele nas i glazbene večeri posvećene našim Bjelovarčanima i ljudima vezanima uz Bjelovar, kao što su Željko Sabol i Ivo Robić. Cilj nam je vratiti kulturni identitet samoj Terezijani – istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Direktorica Turističke zajednice Ana Kelek kaže kako će prvi put u sklopu Terezijane, u suradnji s Društvom Naša djeca Bjelovar, biti i poznati Cvjetni korzo u sklopu kojega će se u povorci u središtu grada predstaviti najmlađi. Također, ističe da će za svakoga biti ponešto, od znanstvenog kolokvija HAZU-a o Mariji Tereziji, izložbe u Muzeju o raskoši carskih salona, natjecanja u spravljanju medenjaka, tradicionalnog dolaska carice Marije Terezije, scenskog prikaza Babotučka vojna, Husara, do promocije domaće hrane, uličnih zabavljača te sportskih natjecanja.

Pratili smo epidemiološku situaciju i poduzet ćemo sve mjere kako bi se naši posjetitelji osjećali sigurno na Terezijani. S tim u skladu, promovirat ćemo i cijepljenje protiv korone na štandu županijskog Zavoda za javno zdravstvo i imamo informaciju da će se prvi na štandu cijepiti naš župan – rekla je Ana Kelek.

Predstavnik Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije Vedran Trupac potvrdio je riječi direktorice Kelek vezano uz poduzimanje svih potrebnih epidemioloških mjera. Upozorio je kako ponašanje svakog pojedinca jako važno te je pozvao na poštivanje mjera. Istaknuo je da će se svi zainteresirani na Terezijani moći cijepiti u subotu, 19. lipnja od 9 do 20 sati.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content