Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tradicionalni posjet bjelovarskoj Pučkoj kuhinji i Klubu Bilogora 2016.

Tradicionalni posjet bjelovarskoj Pučkoj kuhinji i Klubu Bilogora 2016. povodom božićnih blagdana, 21. prosinca 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Povodom božićnih blagdana predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac i zamjenice gradonačelnika Lidija Novosel i Jasna Višnjević u srijedu su, 21. prosinca 2016. godine, posjetile korisnike bjelovarske Pučke kuhinje. Predstavnike Grada dočekali su ravnatelj Caritasa sv. Antuna Padovanskog Tonijo Vučemilović i voditeljica Dijana Bertić-Frančić.

Zamjenica gradonačelnik Lidija Novosel najljepše čestitke i blagoslovljen Božić uputila je korisnicima Pučke kuhinje. Predstavnici Grada uručili su korisnicima poklon pakete prehrambenih proizvoda (58 poklon paketa). Vrijednost poklona je oko170 kuna (kulen, margarin, ulje, riža, čokolada, brašno, šećer, sardine, keksi, tjestenina i kava.

Tom prilikom zamjenica Lidija Novosel je napomenula da je Grad Bjelovar i ove godine svojim odlukama predvidio darivanje korisnika Pučke kuhinje.

To je jedan od niza davanja koje imamo u socijalno-zdravstvenom programu koji je u 2016. godini na razini 3.200.000,00 kuna, rekla je. U tom su programu predviđene različite pomoći u novcu, pomoći za troškove stanovanja, financiranje Crvenog križa, a između ostaloga, i financiranje Pučke kuhinje i darivanje njenih korisnika.

Od ove godine izdvajamo za Pučku kuhinju 250.000,00 kuna. Povećan je broj korisnika s 40 osoba na 58. U Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskog, na čelu s ravnateljem paterom Tonijem Vučemilovićem, odlučeno je da se rekonstruira kuhinja i zaposliti kuhar za pripremu obroka. Do sada se pripremljena hrana kupovala u Domu umirovljenika te donosila u Pučku kuhinju. Sada se u novouređenoj kuhinji priprema obrok za 58 sugrađana koji dobiju jedan topli obrok dnevno. Za njih je Grad Bjelovar pripremio pakete prehrambenih proizvoda koji će korisnike zasigurno razveseliti za ove božićne i novogodišnje blagdane.

Predstavnici Grada su, nakon posjete Pučkoj kuhinji, posjetili Klub Bilogora, članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama. U Klubu Bilogora bilo je, kao i svake godine, veselo. Članovi kluba dočekali su predstavnike Grada Bjelovara uz pljesak i pjesmu.

Uručujući članovima Kluba veliku košaru punu raznog materijala za izradu rukotvorina, predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac zaželjela je svima blagoslovljen Božić te sreću i veselje u novoj 2017. godini.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content