Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana humanitarna utrka Trčanjem protiv raka 2016.

Održana humanitarna utrka Trčanjem protiv raka 2016., 22. rujna 2016., gradski korzo u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Na bjelovarskom korzu u središtu grada, 22. rujna 2016. održana je humanitarna utrka Trčanjem protiv raka. Održava se 15. godinu zaredom, a trči se kao znak borbe protiv raka i u čast Kanađaninu Terryju Foxu, oboljelom od zloćudne bolesti potkoljenice koji je trku i započeo.

U središtu Bjelovara trčali su mladi Bjelovarčani – srednjoškolci koji su došli u pratnji svojih nastavnika, trenera različitih sportskih skupina, ali i roditelja. Podršku su im došli dati i čelnici Grada Bjelovara- gradonačelnik Antun Korušec i zamjenice Lidija Novosel te Jasna Višnjević.

Gradonačelnik se svima obratio prigodnim riječima, zahvalio Ligi proti raka Bjelovarsko-bilogorske županije na organizaciji utrke i svemu što čini u borbi protiv bolesti, zaželio najmlađima da se bave sportom jer je to put ka zdravlju te je dao znak za početak utrke.

Uoči utrke, predstavile su se i nedavno osnovane bjelovarske male mažoretkinje, kao i Sportska akademija „Mali olimpijac“ koja radi s djecom na razvoju motorike te ih pokušava zainteresirati za sport. Građani su, na simboličan način, mogli kupovinom majice za 20 kuna pridonijeti borbi protiv raka.

Tekst: Kristina Turković
Fotografije: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content