U Bjelovaru održana tribina “Ključ preobrazbe sela”

U Bjelovaru održana tribina "Ključ preobrazbe sela", 18. srpnja 2012., Dom kulture u Bjelovaru FOTO: Branka Sobodić

Skupina “Živo selo” u suradnji s Upravnim odjelom za gospodarstvo Grada Bjelovara u srijedu je, 18. srpnja 2012. godine održala tribinu “Ključ preobrazbe sela” u Domu kulture u Bjelovaru.

Poljoprivredni stručnjaci mr. sc. Miroslav Kovač, dr. sc. Dragutin Vincek i mr. sc. Miljenko Ernoić članovi skupine “Živo selo” izložili su prisutnima svoje teze o reformi u poljoprivredi radi opstanka domaće proizvodnje, prije svega stočarstva. Tribinu je vodila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Bjelovara Sonja Novak, dr. vet. med. Razgovor se, uz govedarstvo na novim temeljima, vodio i o očuvanju malog i srednjeg poljoprivrednog gospodarstva, o pravednoj raspodjeli poljoprivrednog zemljišta seljacima te o zaštiti domaće proizvodnje mlijeka i mesa.

Aktivno su se na tribini uključili i sami poljoprivrednici iskazujući svoje nezadovoljstvo sadašnjim stanjem u poljoprivredi. Čini se da je tribina potaknula neke poljoprivrednike u razmišljanje jer se, neposredno nakon tribine, više poljoprivrednika interesiralo o postupcima osnivanja zadruge.

Ljiljana Balažin
FOTO: Branka Sobodić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content