Učenici bjelovarske Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole kod gradonačelnika Antuna Korušca

Učenici bjelovarske Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole kod gradonačelnika Antuna Korušca, 12. ožujka 2013., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U utorak, 12. ožujka 2013. godine dvadesetak učenika Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole u Bjelovaru posjetili su Grad Bjelovar. Primio ih je gradonačelnik Antun Korušec sa suradnicima u gradskoj vijećnici.

Radi se o učenicima 2. razreda (pomoćni kuhari i slastičari) s teškoćama u razvoju koji u sklopu nastavnog programa Politika i gospodarstvo uče o radu i funkcioniranju Gradske uprave. Stoga su s njima u posjet došle ravnateljica Lidija Novosel i Mihaela Polančec, profesorica predmeta Politika i gospodarstvo.

Učenicima se obratio gradonačelnik Antun Korušec, tajnica Gradskog vijeća Verica Burulic i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Stjepan Grula. Oni su učenicima pokušali što bolje približiti funkcioniranje Gradske uprave. Učenike je najviše zanimalo što gradonačelnik radi.

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola u Bjelovaru ima obrazovne programe u četverogodišnjem i trogodišnjem trajanju. Četverogodišnji programi: hotelijersko – turistički tehničar i turističko – hotelijerski komercijalist. Trogodišnji programi: kuhar, slastičar, konobar, pekar, mljekar, konditor.

U školi postoje i dva programa za učenike s poteškoćama u razvoju: pomoćni kuhar i slastičar te pomoćni vrtlar.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content