U GRADU SE RADI PUNOM PAROM – U TIJEKU INVESTICIJE UKUPNO VRIJEDNE 27 MILIJUNA EURA

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić sa suradnicima je obišao sva gradilišta u gradu, gdje će ukupno biti uloženo oko 27 milijuna eura. Vrijednost investicije konstrukcijskih obnova na zgradi Sokolana, zgradi takozvene Vodotehne, starog zatvora i budućeg studentskog doma je 8.989.129,97 eura, od čega je iz Fonda solidarnosti odobreno 8.511.706,15 eura.

Grad Bjelovar ulaže i stvara najsuvremeniji sustav gospodarenja otpadom zajedno s tvrtkom Komunalac, a dovršetkom sortirnice i kompostane, bit će oko 13 milijuna eura. Obnova korza, žile kucavice grada vrijedna je oko 1,5 milijuna eura i radovi idu planiranim tijekom.

Za održavanje cesta, gaba, puteva i slično, Grad Bjelovar ulaže oko 1,5 milijuna eura na godinu. Trenutačno su aktualni radovi u Brezovcu, gdje se završava posljednih 200 metara nogostupa te u Galovcu i Prespi, gdje se završava kopanje graba kako bi dvorišta ostala sigurna od poplava. Uskoro kreću i radovi u Tomašu i Gornjem Tomašu.

Asfaltirana je ulica u Obrovnici, u pripremi je Ulica Branimira Markovića, a uskoro kreće i ulica prema Elektometalu Novoj. U Hrgovljanima se malčira put kako bi ljudi mogli u polje sa strojevima, uređuje se dom, uskoro HEP kreće u zamjenu stupova, a Grad raspisuje i nabavu za radove na tamošnjem pulmanu za kopanje arteškog bunara.

U Ulici Milke Trnine napravljena je sanacija cestovne odvodnje. Hrvatske ceste kao investiror te Hidroregulacija kao izvođač rade na rekonstrukciji ceste u Gudovcu kojoj je rok za dovršetak kraj lipnja, a vrijednost investicije je 2 milijuna eura.

U Gornjim Plavnicama Vodne usluge započele su izgradnju sustava javne odvodnje, odnosno kanalizacije, te je vrijednost investicije 100 tisuća eura. Inače, Bjelovar je pokriven gotovo 100 % vodovodnom mrežom i 70 % kanalizacijskom infrastrukturom.

Zamjenik Brajdić, uz sve navedeno, obišao je i gradilište HEP-a u Lugu, gdje se radi na rekonstrukciji niskonaponske mreže. Za vrijeme obilaska, susreli su i vrijedne djelatnike Komunalca koji su do sada podijelili 1500 smeđih kanti za biootpad, kako bi Bjelovar bio još čišći i ekološki osviješteniji.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content