Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U prigradska naselja uložit će se 3,3 milijuna kuna u samo nekoliko mjeseci

Grad Bjelovar redovito ulaže u prigradska naselja. Grad će tako u sljedećih nekoliko mjeseci u okolne mjesne odbore uložiti oko 3 milijuna i 300 tisuća kuna. Dio radova je u tijeku, a dio će početi kroz neko vrijeme s obzirom da je građevinska sezona tek počela, objasnili su gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić.

Istaknuto je kako je riječ o manjim intervencijama kakve građani svakodnevno prijavljuju Gradu, a među njima je, primjerice, i postavljanje nadstrešnica na četiri autobusna stajališta. Uz to, Zamjenik Brajdić nabrojao je samo neke od radova koji su ili u tijeku ili će uskoro početi. Tu je asfaltiranje okoliša društvenoga doma u Kokincu, rekonstrukcija doma u Starim Pavljanima i asfaltiranje ulaza u dom, asfaltiranje okoliša DVD-a Nove Plavnice i Križevačka cesta, čišćenje graba u Prespi, Galovcu, Prgomelju, Patkovcu, Gudovcu i Kokincu. Također, u planu je i asfaltiranje nogostupa u Brezovcu, Galovcu, na Križevčkoj cesti i asfaltiranje manjih odvojaka, na kojima je sada makadam, u Brezovcu, Prokljuvanima, Ulici Josipa Kozarca te na potezu Martinac – Letičani.

Uz to, nabrojana su samo neka od mnogih ulaganja tijekom prošle tri godine poput obnove ceste u Galovcu, asfaltiranja ulica u Hrgovaljnima i ceste u Gornjem Tomašu, radovi na kanalizaciji u Ždralovima i na Križevačkoj cesti, obnova Zagorske i Cankareve ulice, Radničkog naselja, Mlinovca, obnova doma u Zvijercima, gradnja pješačke i biciklističke staze u Prgomelju. Grad Bjelovar tu ne staje i ulaganja planira i dalje. Potreba i želja građana je mnogo, no postoje prioriteti i prema tome se i ulaže.

Gradonačelnik Hrebak tom je prilikom dodao i kako se proračun i dalje puni više od očekivanoga, što je znak dobroga upravljanja financijama Grada Bjelovara.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content