Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U tijeku radovi na izgradnji kolektora odvodnje u Trojstvenom Markovcu

Početkom srpnja počeli su radovi na izgradnji kolektora odvodnje u Trojstvenom Markovcu. Predviđene su četiri etape, a u tijeku je prva u Ulici Ivana Pernara i Ferde Gassmana.

Radovi na toj dionici vrijedni su 1.350.233,36 kuna, a investitori su Vodne usluge d.o.o. i Hrvatske vode. Gradi se 614 m gravitacionog cjevovoda, 284 m tlačnog cjevovoda i precrpna stanica.

Iz nacionalog Programa zaštite voda Hrvatske vode trenutačno izdvajaju 950.000 kuna za projekt kojemu je izvođač bjelovarska Hidroregulacija. Rok za završetak prve etape je 90 dana od početka radova.

Ulicu Ivana Pernara u srijedu je, 31. srpnja 2019., obišao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima u pratnji saborskog zastupnika Branka Hrga i zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića, koji su pridonijeli ostvarenju projekta, te predstavnika Vodnih usluga, Hidroregulacije i Mjesnog odbora Trojstveni Markovac.

  • Naselje Trojstveni Markovac je jedno veliko naselje koje zaslužuje ovakav projekt. Radimo sve kako bi projekt išao svojim tijekom i da ga možemo realizirati na zadovoljstvo građana. Imamo još jedan takav sličan projekt na Križevačkoj cesti i za sada još uvijek tražimo izvođača radova – istaknuo je gradonačelnik Hrebak.
  • Ovo je jedna od četiri etape izgradnje sustava odvodne u Trojstvenom Markovcu. Riječ je u stvari o devet lokacija na kojima će biti izvođeni radovi. Uglavnom se radi o izgradnji sustava gdje ga nema ili dogradnji postojećeg sustava. Ostale dionice ćemo rješavati sukladno osiguranim sredstvima u suradnji s Hrvatskim vodama iz nacionalnog Programa zaštite voda. Realizacija svih dionica je predviđena unutar dvije godine – napomenuo je tom prilikom Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Vodnih usluga.

Radovi u sve četiri etape, stajat će 6.571.737,15 kuna, a obuhvatit će još i Trojstvenu ulicu, Ulicu Katarine Kotromanić-Kosače, Franje Klvanje, Grgura Karlovčana, Eugena Kolonića, Ulicu Put žrtvama u Lugu te Ulicu Karla Svobode.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content