Uništavanje ambrozije

Zamjenici gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić i Ante Topalović s predstavnicima Zatvora u Bjelovaru su obišli zatvorenike koji čupaju ambroziju

Devetu godinu za redom Grad Bjelovar sa Zatvorom u Bjelovaru sklopio je Ugovor o pružanju usluga rada zatvorenika na čupanju i uništavanju ambrozije s gradskih javnih površina.

Zamjenici gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić i Ante Topalović su u srijedu, 3. kolovoza 2011. godine s predstavnicima Zatvora u Bjelovaru obišli zatvorenike koji čupaju ambroziju.

Tridesetak zatvorenika će raditi na uništavanju ambrozije. U prosjeku radi šest zatvorenika dnevno u pratnji jednog pravosudnog policajca. Cijena fizičkog rada je, kao i prijašnjih godina, 15 kuna po satu. Financijska sredstva ostvarena na ovaj način većim dijelom se koriste za poboljšanje uvjeta smještaja u zatvoru, a drugi dio namijenjen je zatvoreniku kao naknada za njegov rad. Za ovaj posao angažirani su samo zatvorenici koji nisu počinili teška kaznena djela s elementima nasilja ili seksualnog ćudoređa.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content