USKORO 20. IZDANJE BOK FESTA

Ove godine, od 2️⃣8️⃣. travnja do 9️⃣. svibnja, održat će se jubilarno, 2️⃣0️⃣. izdanje Bjelovarskih odjeka kazališta, poznatijih kao BOK fest. Na repertoaru je desetak predstava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije te, naravno, Hrvatske, a prema riječima umjetničkog direktora BOK-a, našeg poznatog glumca Gorana Navojca, riječ je o kazalištima koja su već gostovala na Festivalu u proteklih 2️⃣0️⃣ godina.

Festival počinje otvorenjem izložbe “20 godina BOK-a” u Gradskom muzeju Bjelovar, nastavlja se crnogorskom predstavom “Potonja ura Njegoševa”, a nakon nje, na paviljonu u središnjem gradskom parku, održat će se veliki koncert BOK Alfa Jukebox u čast 2️⃣0️⃣. rođendana našeg poznatog kazališnog festivala.

Također, tradicionalno, održat će se i niz popratnih događanja poput Izložbe glumaca, BOK rukometnog turnira, Moto alke i Retro partyja, a u planu su i noviteti kao što je koncert “Svjetionik nad Panonskim morem” na otvorenom u Velikom Trojstvu te gostujuće predstave koje će se održati u bjelovarskom zatvoru, u domu umirovljenika i u Čazmi.

Novitet je i nagrada “Tihomir Vondra”????, koja će se dodijeliti u sjećanje na čovjeka koji je godinama radio na organizaciji Festivala, ali i brojnih drugih kulturnih događanja u Bjelovaru, rekao je Goran Navojec.

Gradonačelnik Dario Hrebak ističe da će ovogodišnji BOK fest biti jedan od najboljih te napominje da je u 2️⃣0️⃣ godina odigrano više od 2️⃣0️⃣0️⃣ predstava. Njegov zamjenik Igor Brajdić otkriva da je BOK dobar spoj kulture i gospodarstva s obzirom da su se gospodarstvenici samoinicijativno javljali oko sponzorstva i donirali 70 tisuća kuna.

Inače, cijene ulaznica za predstave u Domu kulture bit će od 7 do 9 eura, a prodaja počinje u petak, 21. travnja u središtu grada i on-line putem internetskih stranica Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar.

Organizator BOK festa je Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara te uz potporu Ministarstva kulture i medija.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content