Veleposlanik Japana posjetio Grad Bjelovar

U posjet Gradu Bjelovaru u ponedjeljak, 14. lipnja 2010. godine došao je veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Yoshio Tamura.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima primio je veleposlanika Japana u svom uredu. Nakon upoznavanja, razgovori su se vodili o najvažnijim projektima Grada Bjelovara u gospodarstvu, obrazovanju i kulturi. Veleposlanika su najviše zanimale poslovne zone te geotermalni izvori u Cigleni. Napomenuo je, uz ostalo, da su bilateralni odnosi Republike Hrvatske i Japana na području kulture i znanstveno tehničke razmjene veoma dobri ali bi se trebalo poraditi na području gospodarstva. Obje strane su iskazale interes za buduću suradnju na svim područjima.

Veleposlanik Yoshio Tamura posjetio je i Bjelovarsko-bilogorsku županiju gdje ga je dočekao župan Miroslav Čačija sa suradnicima. Nakon posjete županiji veleposlanik Japana zajedno s predstavnicima grada i županije posjetio je Gradski muzej Bjelovar te pogledao izložbu “Šuma okom šumara” u galeriji Naste Rojc. Posjetio je i Narodnu knjižnicu Petar Preradović i na kraju tvrtku Koestlin.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content