Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE DARUJE 80 HEKTARA DRŽAVNOG ZEMLJIŠTA GRADU BJELOVARU

Danas je Vlada RH na svojoj sjednici donijela odluku o dodjeli 80 hektara državnog zemljišta Gradu Bjelovaru za izgradnju najveće poslovne zone u povijesti, ne samo Bjelovara, već i Bjelovarsko-bilogorske županije. Prema riječima gradonačelnika Hrebaka, velika je to stvar za Bjelovar, ali i okolne općine jer će se u idućih deset godina u toj zoni zaposliti nekoliko tisuća ljudi. Postojeće tri poslovne zone, Istok, Jug i Lepirac su gotovo popunjene, a prednost poslovne zone u Velikom Korenovu je neposredna blizina buduće brze ceste.

Gradonačelnik je istaknuo da se na realizaciji ovog projekta za darovanje intenzivno radilo gotovo tri godine, posebno je tu istaknuo bivšu pročelnica za gospodarstvo Sonju Novak.

Novi saziv Gradskog vijeća morat će donijeti i nove odluke koje su uobičajene za ovakve procedure. Grad Bjelovar će se morati polako početi pripremati za projektiranje nove zone te planirati financijska sredstva za izgradnju komunalne infrastrukture, kako bi zona spremna dočekala dolazak brze ceste za dvije godine, rekao je gradonačelnik.

Sonja Novak je tom prilikom rekla da je, prema procjenama Ministarstva financija, nova zona vrijedna oko 20 milijuna kuna i taj iznos će Grad Bjelovar trebati uložiti u zonu u sljedećih pet do sedam godina.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content