5. obljetnica Visoke tehničke škole u Bjelovaru 2013.

Visoka tehnička škola u Bjelovaru - obilježena 5. obljetnica, 18. veljače 2013., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Dan Visoke tehničke škole u ponedjeljak je, 18. veljače 2013. godine svečano obilježen u velikoj vijećnici Grada Bjelovara.

Tom prilikom o rezultatima i aktivnostima Visoke tehničke škole u Bjelovaru govorili su Antun Korušec, dipl. politolog, gradonačelnik Grada Bjelovara, doc. dr. sc. Ante Čikić, dekan Visoke tehničke škole u Bjelovaru te mr. sc. Tatjana Badrov, prodekanica za nastavu, razvoj i unapređenje. Skupu se obratio i Bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija te Darko Crha, poduzetnik i jedan od inicijatora osnivanja VTŠ. Na kraju se u ime studenata obratio i Ivan Kelava, predsjednik Studentskog zbora.

Povodom Dana Visoke tehničke škole u Bjelovaru dekan doc. dr. sc. Ante Čikić dodijelio je studentu Stručnog studija mehatronike Antoniju Radiću  Dekanovu nagradu za izvrsne rezultate tijekom studija.

Povodom Dana Visoke tehničke škole u Bjelovaru dekan doc. dr. sc. Ante Čikić dodijelio je studentu Stručnog studija mehatronike Antoniju Radiću Dekanovu nagradu za izvrsne rezultate tijekom studija.
Povodom Dana Visoke tehničke škole u Bjelovaru dekan doc. dr. sc. Ante Čikić dodijelio je studentu Stručnog studija mehatronike Antoniju Radiću Dekanovu nagradu za izvrsne rezultate tijekom studija

Visoka tehnička škola u Bjelovaru  je 18. veljače 2008. godine dobila Dopusnicu za izvođenje Stručnog studija mehatronike. Taj dan obilježava se svake godine kao Dan Visoke tehničke škole u Bjelovaru. U akademskoj godini 2012./2013. na njoj studira 550 studenata na dva stručna studija, Stručnom studiju mehatronike i Stručnom studiju sestrinstva.

Škola se intenzivno pripremala za reakreditaciju i prije nekoliko dana stigla je trajna Dopusnica za stručni studij mehatronike. Očekuje se i dobivanje trajne Dopusnice za Stručni studij sestrinstva i na tome se intenzivno radi.

Kako je gradonačelnik naglasio u svom govoru, Grad Bjelovar od samog početka aktivno sudjeluje u razvoju Visoke tehničke škole. U listopadu prošle godine ustupio je još jedan prostor Visokoj tehničkoj školi. To je prostor bivšeg Nastavnog centra, gdje su u tijeku radovi na adaptaciji prostora u potkrovlju. Grad Bjelovar je za te radove osigurao 1,700.000,00 kuna. Visoka tehnička škola sada raspolaže s 1.766 m2 prostora na dvije lokacije, zgrada 1 na Trgu Eugena Kvaternika 4 i zgrada 2 u Ulici A. B. Šimića 1. Visoka tehnička škola sada ima opremljenu knjižnicu, modernizirani su laboratoriji, izrađena je Strategija razvoja Visoke tehničke škole u Bjelovaru za razdoblje 2012. – 2016. godine,  stečeni su certifikati ISO 9001:2008 i  Energetski certifikat za nestambene zgrade. Radovi na fasadi zgrade 1, za što je Grad Bjelovar osigurao 278.000,00 kuna, su u tijeku.

Govor gradonačelnika Grada Bjelovara na obilježavanju Dana Visoke tehničke škole u Bjelovaru
Govor gradonačelnika Grada Bjelovara na obilježavanju Dana Visoke tehničke škole u Bjelovaru

Nakon prezentacije rezultata i aktivnosti sudionici su obišli novouređenu knjižnicu u zgradi 2.
                 
Visoka tehnička škola je u podne otvorila svoja vrata i bjelovarskim maturantima te im predstavila stručne studije. Maturante se upoznalo i s laboratorijima i praktičnim rezultatima rada studenata i nastavnika. Prezentaciju Visoke tehničke škole i demonstraciju opreme i rezultata rada u laboratorijima vodili su nastavnici, asistenti i studenti Visoke tehničke škole u Bjelovaru.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content