Grad Bjelovar odao počast vukovarskim žrtvama

Grad Bjelovar odao počast vukovarskim žrtvama paljenjem lampiona duž ulice koja nosi ime grada heroja, 18. studenoga 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Na 25. obljetnicu pada Vukovara, Grad Bjelovar se, kao i cijela Hrvatska, pridružio odavanju počasti nevinim žrtvama koje su izgubile život u borbi za slobodu.

Tim povodom, u petak 18. studenoga 2016., gradonačelnik Antun Korušec, s predsjednicom Gradskog vijeća Vanjom Posavac te zamjenicom Lidijom Novosel, pridružio se učenicima Ekonomske i birotehničke, Komercijalne i trgovačke, Medicinske te Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar u paljenju lampiona duž ulice koja nosi ime grada heroja. U Vukovarskoj ulici tako je zasvijetlilo oko 600 lampiona.

Još oko 400 njih, s učenicima Gimnazije, Tehničke i Obrtničke škole zapalila je zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević u samom središtu grada, na bjelovarskom korzu. Bio je to mali doprinos i znak sjećanja na veliku vukovarsku žrtvu 1991. godine te sve poginule branitelje radi kojih danas živimo u miru.

TEKST: Kristina turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top