10. biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana (2012.)

10. biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana povodom Dana državnosti Republike Hrvatske 2012. stigla je u Bjelovar10. biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana povodom Dana državnosti Republike Hrvatske 2012. stigla je u Bjelovar

Savez hrvatskih društava u Sloveniji i ove je godine organizirao karavanu biciklista „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“. Put prijateljstva održava se povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i na taj način sudionici karavane odaju počast svim hrvatskim braniteljima, posebno braniteljima Vukovara, simbolu hrvatske patnje, otpora i pobjede.

Deseta po redu karavana biciklista započela je 23. lipnja 2012. godine ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani. U jutarnjim satima  u nedjelju, 24. lipnja 2012. godine karavana je stigla u Bjelovar. U dvorištu Gradske uprave karavanu biciklista dočekali su predstavnici Grada Bjelovar sa predstavnicima udruga proizašlih ih Domovinskog rata. Biciklisti su u gradskom dvorištu imali stanku od 30 minuta gdje su se malo odmorili i osvježili te nastavili put prema Đurđevcu.

U karavani je sudjelovalo četrdesetak hrvatskih i slovenskih biciklista koji su prošli put od 500 kilometara u nekoliko dana.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content