ZA 20. ROĐENDAN BOK FESTU SLUŽBENI STATUS FESTIVALA I VIŠE NOVCA

Iako su počeli 2003. godine, Bjelovarski odjeci kazališta, poznatiji kao BOK fest, nedavno su Odlukom Gradskog vijeća Grada Bjelovara dobili i službeni status festivala, što će itekako pomoći prilikom prijava na različite natječaje, čulo se na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Također, Ministarstvo kulture i medija ove je godine odobrilo 13.272,28 eura,odnosno 100 tisuća kuna, za taj poznati bjelovarski Festival, što je dvostruko više u odnosu na prijašnje godine.

Osnovano je i Festivalsko vijeće, kojemu je predsjednik zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić, a poznato lice hrvatskog glumišta, Bjelovarčanin Goran Navojec i službeno je postao umjetnički ravnatelj Bjelovarskih odjeka kazališta. U Festivalskom vijeću jedan od članova bit će i predstavnik Ministarstva kulture.

“BOK fest jedan je od glavnih promotora Bjelovara, ne samo unutar naše županije nego i na razini Hrvatske, što je prepoznalo i Ministarstvo kulture kojemu zahvaljujemo na povećanju izdvajanja sredstava na ovogodišnji festival. Sto tisuća kuna, odnosno 13.272,28 eura više u proračunu za tu će namjenu izdvojiti i Grad Bjelovar. Donijet ćemo brojne novosti o kojima je za sada prerano govoriti, ali očekujte neočekivano.” – rekao je zamjenik Brajdić.

Umjetnički ravnatelj Goran Navojec istaknuo je da je program Festivala još u izradi te se našalio kako se nada da će znati potrošiti novac dobiven za BOK te da je 20. godišnjica Festivala prekrasan doživljaj za koji nije mislio da će mu svjedočiti. Predsjednica Kulturnog vijeća Grada Bjelovara Đurđa Adlešić otkrila je da će se na 20. BOK festu predstave gledati na mjestima na kojima to do sada nije bio slučaj, a izaći će i iz Bjelovara te županije.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content