I ove godine zatvorenici uništavaju ambroziju

Već osmu godinu za redom Grad Bjelovar sa Zatvorom u Bjelovaru sklopio je Ugovor o pružanju usluga rada zatvorenika na čupanju i uništavanju ambrozije s gradskih javnih površina.

Ove godine početak radova obilježen je izložbom karikatura bjelovarskog karikaturiste Branka Medaka i kratkim muzičkim programom koji je izveo Mladen Medak – Gaga u dvorištu Zatvora u Bjelovaru. Tom prilikom zamjenik gradonačelnika Ante Topalović i upravitelj Zatvora Drago Ivančić potpisali su Ugovor o pružanju usluga rada zatvorenika. Tome je, uz ostale, nazočila i Branka Merzić, županijska državna odvjetnica.

Zamjenik gradonačelnika Ante Topalović je s predstavnicima Zatvora u Bjelovaru obišao zatvorenike koji su u ponedjeljak, 2. kolovoza počeli čupati ambroziju na prostoru bivše vojarne Zvijerci.

U bjelovarskom Zatvoru sada je 125 zatvorenika, od kojih će tridesetak raditi na uništavanju ambrozije. U prosjeku radi šest zatvorenika dnevno u pratnji jednog pravosudnog policajca. Cijena fizičkog rada je, kao i prijašnjih godina, 15 kuna po satu.  Financijska sredstva ostvarena na ovaj način većim dijelom se koriste za poboljšanje uvjeta smještaja u zatvoru, a drugi dio namijenjen je zatvoreniku kao naknada za njegov rad. Za ovaj posao angažirani su samo zatvorenici koji nisu počinili teška kaznena djela s elementima nasilja ili seksualnog ćudoređa. Prošle godine radovi na uništavanju ambrozije prošli su bez ijednog incidenta.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ivan Vučemilo

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content