Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završen dio edukacija u sklopu projekta “Vrtići po želji roditelja”

Grad Bjelovar već godinu dana uspješno provodi projekt “Vrtići po želji roditelja”. Riječ je o projektu u potpunosti financiranom iz Europskog socijalnog fonda s 13.879.038,68 kuna. Time je unaprijeđen rad svih pet bjelovarskih vrtića, koji su tim projektom dobili produženi boravak i poslijepodnevni rad. Valja napomenuti da su programi unutar toga poptuno besplatni za roditelje, a mogu ih koristiti i djeca koja nisu upisana u redovan vrtićki program.

U sklopu projekta predviđene su i različite edukacije za zaposlenike vrtića. Iz stranih jezika i informatike završile su ih 34 odgojiteljice, kojima je gradonačelnik Dario Hrebak, s ravnateljicom Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Zvjezdanom Galkowski, podijelio svjedodžbe. Završenim tečajem, polaznice će unaprijediti svoj rad s djecom.

Inače, tijekom trajanja projekta predviđena je provedba 19 stručnih edukacija ukupne vrijednosti 793.680,00 kn i to za ukupno 112 odgojitelja iz svih dječjih vrtića zaposlenih u primarnom programu vrtića i kroz projekt u produljenom boravku i poslijepodnevnom radu vrtića. Cilj svega je jačanje kapaciteta odgojitelja, stručnih suradnika – pedagoga, psihologa, stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila te kuharica u predškolskim ustanovama. Točnije, putem edukacija unaprijedit će se usluge usmjerene na jačanje postojećih stručnih kompetencija, poboljšanje komunikacije i interakcije s djecom.

Za sve odgojitelje i stručne suradnike za potrebe odlaska na stručne edukacije osigurani su i troškovi prijevoza i dnevnica.
Prilikom podjele svjedodžbi, voditeljica projekta Ivana Bekavac istaknula je da se uskoro očekuje pokretanje javne nabave za opremanje vrtićkih prostorija u kojima će se provoditi programi za djecu. Vrijednost nabave je 2.054.558,52 kn.

Od početka projekta, u svim dječjim vrtićima s područja Grada Bjelovara, upisano je ukupno 158 djece u okviru produljenog boravka i poslijepodnevnog rada vrtića te je zaposleno 42-je djelatnika.

Uslijed pandemije uzrokovane virusom COVID-19, u vrtićima je, u sklopu projekta, trenutačno smješteno 71 dijete.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content