Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završen projekt “Vrtići po želji roditelja”

Održane su međukonferencija i završna konferencija projekta.

Završio je projekt “Vrtići po želji roditelja”, za što je Grad Bjelovar bespovratno dobio 13.897.038,68 kuna. Riječ je o 100 %-tnom iznosu financiranom iz Europskog socijalnog fonda.

U partnerstvu s Dječjim vrtićem Bjelovar te privatnim vrtićima Bubamara, Ciciban, Osmijeh i Pinokio unaprijeđen je dotadašnji način rada uvođenjem dvije nove usluge – produljenog boravka i poslijepodnevnog rada s ciljem usklađivanja poslovnog i obiteljskog života roditelja. Usluge Vrtića po želji roditelja u potpunosti su bile besplatne za roditelje tijekom trajanja projekta, odnosno tijekom dvije godine, a programe su pohađala i djeca koja nisu polaznici redovnog vrtićkog programa.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak na završnoj konferenciji projekta izrazio je veliko zadovoljstvo projektom, koji je, kako kaže, premašio sva očekivanja. Naime, u projekt je uključeno 223-je djece, što je 83-je djece više od planiranoga. Zaposleno je 46 djelatnika i to odgojitelja, kuharica i spremačica. Održano je 19 stručnih edukacija na kojima je sudjelovalo 135 odgojitelja ili stručnih suradnika, odnosno 83-je više nego što je planirano.
U sklopu projekta vrtićima je nabavljena i kuhinjska oprema, oprema za didaktiku, opremljene su prostorije dječjih vrtića, senzorne sobe za djecu s teškoćama u razvoju, dvorane, vanjska igrališta. Sve to ostaje im u trajnom vlasništvu što je od iznimne važnosti za sve bjelovarske vrtiće kojima je na taj način omogućeno i bolje poslovanje. Također, nabavljena je i informatička i tehnička oprema te stručna literatura za odgojitelje i stručne suradnike.

Tom prilikom, voditeljica projekta Ivana Bekavac zahvalila je svim bjelovarskim vrtićima, partnerima u projektu koji su tijekom 30 mjeseci radili na projektu i davali sve od sebe kako bi djeca dobila što više od njega.

Gradonačelnik Hrebak izrazio je i žaljenje što se projekt ne nastavlja jer je, ističe, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao Upravljačko tijelo u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, donijelo trajnu obustavu Poziva ”Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”. Dodao je i da se nada da će se ipak naći rješenje za nastavak tog hvalevrijednoga projekta u budućnosti.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content