Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završen projekt “Vrtići po želji roditelja”

Završio je projekt “Vrtići po želji roditelja”, za što je Grad Bjelovar bespovratno dobio 13.897.038,68 kuna. Riječ je o 100 %-tnom iznosu financiranom iz Europskog socijalnog fonda.

U partnerstvu s Dječjim vrtićem Bjelovar te privatnim vrtićima Bubamara, Ciciban, Osmijeh i Pinokio unaprijeđen je dotadašnji način rada uvođenjem dvije nove usluge – produljenog boravka i poslijepodnevnog rada s ciljem usklađivanja poslovnog i obiteljskog života roditelja. Usluge Vrtića po želji roditelja u potpunosti su bile besplatne za roditelje tijekom trajanja projekta, odnosno tijekom dvije godine, a programe su pohađala i djeca koja nisu polaznici redovnog vrtićkog programa.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak na završnoj konferenciji projekta izrazio je veliko zadovoljstvo projektom, koji je, kako kaže, premašio sva očekivanja. Naime, u projekt je uključeno 223-je djece, što je 83-je djece više od planiranoga. Zaposleno je 46 djelatnika i to odgojitelja, kuharica i spremačica. Održano je 19 stručnih edukacija na kojima je sudjelovalo 135 odgojitelja ili stručnih suradnika, odnosno 83-je više nego što je planirano.
U sklopu projekta vrtićima je nabavljena i kuhinjska oprema, oprema za didaktiku, opremljene su prostorije dječjih vrtića, senzorne sobe za djecu s teškoćama u razvoju, dvorane, vanjska igrališta. Sve to ostaje im u trajnom vlasništvu što je od iznimne važnosti za sve bjelovarske vrtiće kojima je na taj način omogućeno i bolje poslovanje. Također, nabavljena je i informatička i tehnička oprema te stručna literatura za odgojitelje i stručne suradnike.

Tom prilikom, voditeljica projekta Ivana Bekavac zahvalila je svim bjelovarskim vrtićima, partnerima u projektu koji su tijekom 30 mjeseci radili na projektu i davali sve od sebe kako bi djeca dobila što više od njega.

Gradonačelnik Hrebak izrazio je i žaljenje što se projekt ne nastavlja jer je, ističe, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao Upravljačko tijelo u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, donijelo trajnu obustavu Poziva ”Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”. Dodao je i da se nada da će se ipak naći rješenje za nastavak tog hvalevrijednoga projekta u budućnosti.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content