Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završena energetska obnova Dječjeg vrtića Bjelovar

U povodu završetka radova na energetskoj obnovi Dječjega vrtića Bjelovar na Trgu A. G. Matoša, održana je završna konferencija. Ukupna vrijednost projekta vrijedna
3.156.740,65 kuna. Od toga, Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao je 1.495.209,86 kuna, a nešto više od milijun kuna odobrio je i Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj razini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ostatak do punoga iznosa sufinancirao je Grad Bjelovar. Cilj projekta bio je smanjiti potrošnju energije te povećati korištenje obnovljivih izvora energije u vrtićkoj zgradi. Sukladno tomu, očekuje se smanjenje potrošnje toplinske energije na godišnjoj razini i do 51,20% u odnosu na godišnju potrošnju energije prije provedbe energetske obnove. Projekt je obuhvatio radove na toplinskoj izolaciji vanjskih zidova, toplinskoj izolaciji ravnog krova, zamjeni stolarije, ugradnji solarnih kolektora, ugradnji termostatskih radijatorskih ventila, izmjeni postojećeg plinskog kotla novim kondenzacijskim kotlom, izolaciji stropa, zamjeni čitave unutarnje rasvjete učinkovitijom.
Vrtić je danas obišao i gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima. Podsjetimo, projekt energetske obnove završen je prošle godine i na objektu Dječjeg vrtića Bjelovar u Ulici Alojzija Stepinca. Sufinanciran je također iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dijelom iz gradskoga proračuna, a ukupna vrijednost mu je bila oko 3.700.000 kuna. Ovih dana očekuje se početak radova na novim energetskim obnovama, točnije na područnim školama u Ždralovima, Novim Plavnicama, Cigleni, Gudovcu, Korenovu te na vrtiću u Radničkom naselju. Ukupna vrijednost tih projekata iznosi 8.390.430,20 kuna, dok je ukupna svota odobrenoga novca oko 4 milijuna 200 tisuća kuna.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content