ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ULICE PUT ŽRTVAMA U LUGU

Gradonačelnik Dario Hrebak obišao je Ulicu Put žrtvama u Lugu gdje su upravo završeni radovi na rekonstrukciji 540 metara ceste i izgradnji pješačke staze. Cesta je proširena na šest metara i izgrađena je pješačka staza širine 1,5 metar. Ublažena je uzbrdica i izlazak na državnu cestu. Asfaltiran je i odvojak duljine 75 metara. Vrijednost radova iznosi dva milijuna kuna.

Ljetos je završena i zamjena cestovnog mosta preko Bjelovacke u vrijednosti 650 tisuća kuna. Postojeći most je bio u lošem, dotrajalom stanju, širine tek 4,5 metara, a novi most ima kolnik širine 6 metara i pješačku stazu od 1,5 metra.

Gradonačelnik je tom prilikom rekao da su stanovnici te ulice dobili infrastrukturu koju su itekako zaslužili. Dodao je da ukoliko se još doda i projekt kojim se uređuje šuma Lug, stanovnici mogu biti zadovoljni.

Podsjetimo, prošlog mjeseca, nakon što je odobreno 100%-tno financiranje (742.006,25 kuna) iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, počeli su radovi u sklopu projekta „Poučno tematska staza s pratećim sadržajima – šuma Lug, Bjelovar“. Tim novcem će se, uz ostalo, rekonstruirati postojeće pješačke staze, urediti poučno-tematske staze, orezati stabla i urediti postojeći prostor za rekreaciju i edukaciju.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content