ZAVRŠIO PROJEKT MOJA PUTUJUĆA KNJIŽNICA

Nakon dvije godine provedbe, Narodna knjižnica “Petar Preradović” završila je s projektom pod nazivom “Moja putujuća knjižnica”. U sklopu projekta nabavljeno je novo vozilo bibliobusne službe, koje ima nosivost za 2000 svezaka knjiga te je suvremeno opremljen i vrijedan 137.434,46 €, rečeno je na završnoj konferenciji projekta.

Osim nabave Bibliobusa  i pripadajuće opreme, provedene su i tri aktivnosti za različite vrste korisnika na ruralnim područjima – „Teta, pročitaj i moju!“, „Otputujmo u priču!“ i „Učimo zajedno od 3 do 103!“, namijenjene djeci i osobama starijima od 54 godine.

Grad Bjelovar je partner na tom hvalevrijednom projektu, a na konferenciji je potporu Knjižnici dao i zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić. Rekao je da je Grad okrenut prema europskim i nacionalnim fondovima te je zahvalio djelatnicima Knjižnice i partnerima na velikom trudu uloženom u projektu.

Podsjetimo, novi Bibliobus će omogućiti veći broj dana provedenih na terenu, a riječ je o gotovo 50 stajališta koja će obilaziti. Bibliobusna služba unutar Knjižnice postoji 5️⃣1️⃣ godinu. Ukupna vrijednost čitavog projekta je 248.183,69 €. Europska unija osigurala je 210.956,14 €, dok je Ministarstvo kulture i medija izdvojilo 37.227,55 €.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content