Bjelovar uspješan u akciji Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice

Grad Bjelovar je u ovogodišnjoj akciji Zeleni cvijet u okviru projekta Volim Hrvatsku 2010 ušao u uži izbor u ocjenjivanju uređenosti mjesta kao cjeline, a u kategoriji mjesta od 10 do 30 tisuća stanovnika.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec je, sa zamjenicima Đurđicom Ištef Benšić i Antom Topalovićem, u srijedu, 8. rujna 2010. godine primio u svom uredu članice Povjerenstva za ocjenjivanje uređenosti mjesta kao cjeline u akciji Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice. Bjelovar su obišle i posjetile Gradsku upravu Ines Paškvan Kangler, koordinatorica sustava turističkih zajednica, Sanja Bišćan, asistentica koordinatorice sustava turističkih zajednica te Silvija Licul, stručna suradnica. Sa članicama Povjerenstva bili su i direktor Turističke zajednice BBŽ i Grada Bjelovara Antun Turčić te voditelj Turističko-informativnog centra Mladen Medak.

U kategoriji srednje velikih gradova (odnosi se na sam grad, bez okolnih naselja) Bjelovar je jedan od četiri grada koja su ušla u uži izbor. Povjerenstvo će svoju odluku o nagrađenima objaviti na svojim web stranicama sredinom rujna ove godine.

Da li će Bjelovar osvojiti nagradu Zeleni cvijet za uređenost mjesta kao cjeline, pitanje je na koje s nestrpljenjem čekamo odgovor!

Volim Hrvatsku 2010 je projekt čiji su nositelji Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, uredi turističkih zajednica županija (regija) i uredi turističkih zajednica općina, gradova i mjesta, uz suradnju Ministarstva turizma RH i lokalne uprave i samouprave. To je dio programa rada kojim se želi poticati aktivnosti u programima zaštite okoliša, kao komparativne prednosti hrvatskog turizma. Poznato geslo projekta Volim hrvatsku je Više cvijeća – manje smeća. Projektom se želi unaprijediti elemente turističkog proizvoda te podići razinu gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content