Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano otvorena Zimska škola informatike 2016.

Zimska škola informatike

Na inicijativu I. osnovne škole u Bjelovaru, Grad Bjelovar sufinancira održavanje Zimske škole informatike za učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola na području Grada Bjelovara.

Tečaj će se održati u I. osnovnoj školi od 4. do 8. siječnja 2016. godine, u dvije grupe dnevno po tri sata. Učenici će na tečaju savladavati programe Paint, Word i Power Point. Voditelj tečaja je učitelj informatike u I. osnovnoj školi Goran Jarčov.

Više o tečaju bilo je rečeno na svečanom otvorenju Zimske škole informatike u srijedu, 30. prosinca 2015. godine u velikoj vijećnici Grada Bjelovara.

Svečanom otvorenju nazočili su gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Milan Mateković, ravnateljica I. OŠ Tatjana Landsman, učitelj Goran Jarčov te prijavljeni učenici i njihovi roditelji.

Gradonačelnik Antun Korušec tom prilikom je rekao da mu je zadovoljstvo što se ponovo organizira Zimska škola informatike. Tečaj se organizira za učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola na području Grada Bjelovara.

Udruga informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije je, od 2004. godine, šest godina za redom intenzivno radila na informatičkoj edukaciji djece, mladih i odraslih osoba. Tada su, između ostaloga, organizirali i Zimsku školu informatike kroz koju je prošlo oko 1300 polaznika tečaja, najviše djece.

Nakon petogodišnje pauze, inicijativa za pokretanje Zimske škole informatike potekla je iz bjelovarske I. osnovne škole. Grad Bjelovar sufinancira ovaj projekt, a već se sada vidi dobar odaziv učenika.

Zimsku školu informatike otvorila je ravnateljica I. osnovne škole Tatjana Landsman koja se zahvalila Gradu Bjelovaru te izrazila želju da se za učenike tečaj informatike nastavi i sljedećih godina.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content