Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

11. Noć muzeja 2016. u Bjelovaru

Demonstracija japanske kuhinje - 11. Noć muzeja 2016. u Bjelovaru, 29. siječnja 2016., Gradski muzej Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U bogatom programu Noći muzeja u Gradskom muzeju Bjelovar posjetitelji su u petak, 29. siječnja 2016. godine upoznali mali dio bogate japanske kulture i tradicije. Program je bio osmišljen u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj.

Bilo je tu za svakoga po nešto. Tako je program započeo s origami radionicom. Radionicu su pohodila djeca i mladi, a voditelj radionice je bio Krešimir Rajki.

Predavanje o japanskoj kulturi održao je veleposlanik Japana NJ. E. Keiji Ide, a demonstraciju ikebana gđa Aya Ide (supruga veleposlanika).

Otvorena je interesantna izložba Vedrina japanskog kilta. Tridesetak radova pet japanskih umjetnica (Midori Kubota, Naomi Nakamura, Shizuko Kuribayashi, Sakae Suzuki i Ekiko Sasabuchi) može se pogledati do 20. veljače 2016. u bjelovarskom muzeju.

Otvorena je i izložba fotografija Damira Fabijanića Krug u kvadratu – slike Japana.

Japansku kuhinju, na oduševljenje posjetitelja, demonstrirao je Yuhei Amano, kuhar japanskog veleposlanstva. U spravljanju sushi rolica okušali su se i gradonačelnik Antun Korušec, njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević te ravnatelj Muzeja Milan Pavlović.

Na kraju programa prikazana je video projekcija kratkih filmova o kulturi Japana – Japan Video Topics

Tijekom cijelog programa mogle su se razgledati stalne izložbe i postave, uz stručno vodstvo djelatnika Muzeja.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content