Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Proglašeni najbolji sportaši Grada Bjelovara za 2015. godinu

Proglašeni najbolji sportaši Grada Bjelovara za 2015. godinu, 28. siječnja 2016., Hotel Central u Bjelovaru FOTO: Jozo Lovrić

U četvrtak, 28. siječnja 2016. godine proglašeni su najbolji sportaši, sportašice i sportske ekipe Grada Bjelovara po izboru Športske zajednice Grada Bjelovara. Proglašeni su i najbolji sportaši po izboru Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom. Po prvi puta proglašeni su najbolji sportaši po izboru Sportskog saveza gluhih Grada Bjelovara. Zaslužnim osobama i klubovima dodijeljena su i javna priznanja Športske zajednice za dugogodišnji rad i postignute rezultate.

Na svečanosti proglašenja su, uz predsjednika Športske zajednice Grada Bjelovara Željka Maletića, došli i zamjenica župana BBŽ Đruđica Ištef-Benšić, pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, predsjednik Športske zajednice BBŽ Fredi Pali, predsjednik Bjelovarskog sportskog saveza osoba s invaliditetom Dražen Družinec te predstavnici strukovnih saveza Boris Kirin iz HOO i Branko Kauzlarić SSGRH.

Svečanosti su nazočili i predstavnici Grada Bjelovara Vanja Posavac, predsjednica Gradskog vijeća, zamjenice gradonačelnika Lidija Novosel i Jasna Višnjević te gradonačelnik Antun Korušec koji je čestitao svima koji su se našli na listi najboljih sportaša. Rekao je tada da priznanja puno znače sportašima koji su upornošću i silnim trudom postigli odlične uspjehe te su zasluženo proglašeni najboljima.

Gradonačelnik Antun Korušec je tada rekao da Grad Bjelovar izdvaja znatna sredstva za javne potrebe u sportu. Sredstva se dodjeljuju u nekoliko temeljnih programa, s ciljem osiguranja i poboljšanja razine kvalitete bjelovarskog sporta čime se pridonosi i promidžbi Grada Bjelovara. Sve je to s ciljem da se omogući što većem broju djece, mladeži i građana bavljenje sportom radi rekreacije i unaprjeđenje zdravlja. Grad Bjelovar je za 2016. godinu osigurao za javne potrebe u sportu 6,3 milijuna kuna. Kako je rekao gradonačelnik, 2500 aktivnih sportaša, većinom djece i mladih, u šezdesetak športskih udruga, bit će korisnici većeg dijela tih sredstava.

Ovdje možete pogledati tko su najbolji sportaši, sportašice i sportske ekipe Grada Bjelovara u 2015. godini:

Najbolji sportaši, sportašice i sportske ekipe Grada Bjelovara u 2015. godini / 0.3 MiB /

Ljiljana Balažin
FOTO: Jozo Lovrić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content