26. TEREZIJANA OKO 100 TISUĆA POSJETITLJA – NAJBOLJA DO SADA

Procjena posjećenosti ovogodišnje Terezijane je oko 100 tisuća posjetitelja, što je rekord posjećenosti do sada. Ova brojka potvrđuje da je to najveća gradska manifestacija koja iz godine u godinu raste i koja je podignuta u još višu razinu. Bilo je to pet dana odličnih i brojnih događanja i sadržaja od kulturnih, edukativnih, gastronomskih i zabavnih za sve naraštaje. Organizacija je to Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom, a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva turizma i sporta. Rečeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i direktorica Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar Ana Kelek.

Prvi puta u povijesti Terezijane, neko ministarstvo je bilo pokrovitelj, a tako velika institucija poput Predsjednika Republike Hrvatske bio prisutan. Predsjednik Zoran Milanović nije ni znao da je Terezijana tako velika, što znači da u budućnosti moramo dodatno uložiti i u marketing, rekao je gradonačelnik Hrebak.

Po prvi puta financijsku potporu dali su i privatni poduzetnici, a gradonačelnik Hrebak je najavio pritom da će povećati sredstva za Terezijanu jer je napravljen iskorak koji definitivno izdiže Terzijanu iznad lokalnih okvira. U zadnje vrijeme sve se više priča o Bjelovaru i Bilogori i to je upravo ono što se želi postići Terezijanom, pokazati ono najbolje što Bjelovar nudi svojim sugrađanima i gostima – postati jedna prepoznatljiva destinacija kontinentalnog turizma.

Direktorica Ana Kelek je izjavila da sljedeće godine očekuje i potporu Ministarstva kulture na jednom ozbiljnom projektu. Također, traje natječaj Hrvatske turističke zajednice na koju je prijavljena manifestacija Terezijana te i tu očekuje financijsku potporu. Kada Terezijana postane top manifestacija, može se očekivati i financiranje Ministarstva turizma. Na dobrom smo putu, zaključila je.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content