KUĆA ZA ODMOR CAR U GUDOVCU USKORO DOBIVA PRVE GOSTE

Grad Bjelovar i devet općina podupiru Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar s gotovo milijun kuna za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu razvoja kontinentalnog turizma ovog kraja.

Gradonačelnik Dario Hrebak posjetio je obitelj Car koji su za Kuću za odmor Car u Gudovcu dobili 50.000,00 kuna potpore na Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. To je prvi registrirani objekt za odmor u tom mjestu, veličine 85 m2 s ograđenom okućnicom oko 600 m2, bazenom i dječjim igralištem. Smještajni kapacitet je za pet osoba.

Na imanju se nalazi i Tradicijska kuća koja je građena 1919. godine na tradicionalan način – pletivom, blatom i pljevom, a konstrukcija je drvena. Unutrašnjost kuće je uređena očuvanim starinskim namještajem iz 19 stoljeća.

Gradonačelnik Hrebak je, uz ostalo rekao, da će Grad iduće godine još više podupirati dobre ideje, jer dolaskom toplica i brze ceste, Bjelovar se treba početi ozbiljnije baviti turizmom.

Vlasnik Zlatko Car je napomenuo da im je potpora jako dobro došla i s njom su uspjeli dovršiti planirano uređenje objekta za odmor.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content