Predstavljeno više knjiga u povodu 29. rujna, Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja

Predstavljeno više knjiga u povodu 29. rujna, Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, 27. rujna 2012., Narodna knjižnica Petar Preradović FOTO: Dubravka Dragičević

U povodu 29. rujna, Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja predstavljeno je više knjiga izdavačke djelatnosti Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata dr. sc. Ante Nazor.  To su knjige autora Mate Ćurka Od Otkosa do Oluje drugo dopunjeno i prošireno izdanje, Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-1995 dr. sc. Ante Nazora, Život na meti autora Marc Charuel – Gaston Besson te “Lipa moja vilo” Ante Nadomira Tadića Šutre.

Na predstavljanju knjiga u četvrtak, 27. rujna 2012. godine u Narodnoj knjižnici Petar Preradović u Bjelovaru sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. On je u svom pozdravnom govoru naglasio da uvijek moramo promicati temeljne vrijednosti Domovinskoga rata za generacije koje dolaze. Istaknuo je da je Domovinski rat bio častan, human, pošten i obrambeni.

Ravnatelj izdavačke djelatnosti Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata dr.sc. Ante Nazor napomenuo je da se svake godine tiska nekoliko knjiga o Domovinskome ratu i da će tako i nastaviti. Predstavio je knjigu Život na meti o francuskom dragovoljcu koji došao u Hrvatsku kao novinar. Priključio se hrvatskim snagama i borio se do kraja rata. Ta knjiga je zahvala svim dragovoljcima koji su, kao on, došli u Hrvatsku i priključili se hrvatskim snagama. O svojoj knjizi je rekao da obuhvaća sve čimbenike Velikosrpske agresije na Hrvatsku, temeljne dokumente, govore pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana te osvrt na Haaške presude. Nadalje, govorio je i o sedmoj knjizi Mate Ćurka u kojoj on argumentima i fotografijom svjedoči o nametnutome ratu.

Obratili su se i Stjepan Kupsjak, bivši načelnik operative PU Bjelovar, Drago Novaković i Marijan Coner te autor knjige Od Otkosa do Oluje Mato Ćurak. Ante Nadomir Tadić Šutra, recitirajući svoje pjesme predstavio je svoju knjigu na ugodan i poseban način.

Kristina Anđelka Đopar, operna diva, uz klavirsku pratnju Vedrana Milića, te Slaven Klobučar i Mirko Krušić upotpunili su i uljepšali večer – predstavljanje četiriju knjiga o Domovinskome ratu.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content