Promocija knjige Sanitetska služba 105. brigade HV-a

Promocija knjige Sanitetska služba 105. brigade HV-a, 27. rujna 2012. FOTO: Dubravka Dragičević

U sklopu Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, a u organizaciji UHDDR-a, u četvrtak je, 27. rujna 2012. godine u Bjelovaru promovirana knjiga Sanitetska služba 105. brigade HV-a. Autori knjige su ugledni bjelovarski liječnici Dubravko Habek, Stjepan Grabovac, Darko Košćak, Vladimir Ferenčak i Nenad Majcan.

Zapisi autorovih sjećanja i njihova sudjelovanja u Domovinskom ratu u sanitetskoj službi od 1991. do 1995. godine, nakon dvadeset godine od osnivanja sanitetske službe, stavljeni su na papir.

Predstavljanju knjige nazočili su mnogi gosti koje je pozdravio i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. Zahvalivši se autorima knjige i svima koji su sudjelovali u Domovinskome ratu naglasio je da je knjiga Sanitetska služba 105. brigade HV-a temeljni dokument koji je značajan za povijest.

Posebna gošća na promociji bila je doktorica Vesna Bosanac, predsjednica Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990 – 1991. Obratila se skupu te naglasila da je knjiga posebno značajna jer govori o svemu onome što se proživljavalo u Domovinskome ratu. Svjedočenje je to kako se branila i stvarala Hrvatska na Bilogori i uz obalu Dunava.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content