6. komedija fest u Bjelovaru – program i najava

6. komedija fest u Bjelovaru, 16. - 25. rujna 2016. godine

U petak, 16. rujna 2016. godine u 20.00 sati počinje bjelovarski 6. komedija fest, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, a u organizaciji Bjelovarskog kazališta. Komedija fest traje dva zadnja vikenda u rujnu.

Ovogodišnji festival otvara Zelinsko amatersko kazalište Zamka, predstavom „Audicija“. Festival završava 25. rujna u 21.30 sati u Bjelovarskom kazalištu nagrađivanom predstavom Šmizle, Gradskog kazališta mladih iz Viteza (BiH), počasnog gosta festivala. Nakon predstave dodjeljuju se nagrade.

U konkurenciji je šest amaterskih kazališta iz Zeline, Slunja, Tuhelja, Zagreba, Sinja i Retkovaca sa svojim predstavama. Nastupit će, van konkurencije, i dvije predstave za djecu gostujućih kazališta iz Belog Manastira i Viteza (BiH).

Napomena: Žiri je u sastavu Erna Rudnički (predsjednica), Ivan Ožegović i Tugomir Pemper koji će odlučivati o nagradama. Nagrade se dodjeljuju za glavnu i sporednu žensku ulogu, glavnu i sporednu mušku ulogu, kostimografiju, scenografiju, tekst, režiju, za predstavu u cjelini te za najbolju predstavu po ocjeni publike. (Publika ocjenjuje na način da se na svakoj ulazni označi ocjena koju gledatelj daje za odgledanu predstavu. Dodjeljuje se i posebna nagrada za počasnog gosta festivala, gostujuću predstavu iz inozemstva. Ove godine to je Gradsko kazalište mladih iz Viteza, BIH).

U proteklih pet godina koliko traje Komedija fest održano je trideset izvrsnih komedija najboljih amaterskih kazalište iz svih krajeva Hrvatske, tri iz BiH i jedna iz Slovenije. Tristotinjak amaterskih glumaca uveseljavalo je više od šest tisuća gledatelja, a dodijeljeno je pedesetak nagrada.

Grad Bjelovar je, kao i svake godine, pokrovitelj Festivala kojeg još financijski podupiru i Bjelovarsko-bilogorska županija te Ministarstvo kulture RH.

Inače, Grad Bjelovar svake godine Bjelovarskom kazalištu dodjeljuje 130 tisuća kuna za programe i redovan rad, plaća im režijske troškove (oko 30 tisuća kuna godišnje) te im uvelike pomaže i ustupanjem kombija za odlazak na gostovanja i festivale po Hrvatskoj. Za 6. komedija fest Grad im dodjeljuje dodatnih sedam tisuća kuna.

Više informacija o Komedija festu možete dobiti od predsjednice Bjelovarskog kazališta Margarete Fabičević na broj mob: 098/464-296, mail: bjelovarsko.kazaliste@bj.t-com.hr

Pretplata ulaznica je od 14. do 25. rujna 2016. godine na Trgu Eugena Kvaternika, u kućici na Korzu (ispred fontane), od 10.00 do 12.00 sati prijepodne i od 17.00 do 19.00 sati poslije podne ili sat vremena prije početka svake predstave (u prostoru gdje predstava igra).

U privitku se nalazi program (plakat) 6. komedija festa.

TEKST: Ljiljana Balažin

6. komedija fest - program (plakat)
6. komedija fest – program (plakat)
Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content