Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Uskoro počinje „Advent u Bjelovaru“

Na konferenciji za novinare najavljen Advent u Bjelovaru 2017., a predstavili su ga gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek, 27. prosinca 2017., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Grad Bjelovar www.bjelovar.hr

Manifestacija „Advent u Bjelovaru“ počinje 3. prosinca 2017. Kao i prošle godine, odvijat će se u središnjem bjelovarskom gradskom parku, na Trgu Eugena Kvaternika, a srce događanja je glazbeni paviljon. Među ostalim, očekuju se brojni koncerti, radionice i predstave za djecu, folklorni nastupi, kućice i štandovi s domaćim proizvodima, suvenirima i rukotvorinama, a sve uz prigodnu rasvjetu koja će stvarati idiličan blagdanski ugođaj.

O događanjima na Adventu u Bjelovaru na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 27. prosinca 2017., govorio je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

  • Nije nam cilj i ne možemo se mjeriti sa Zagrebom, ali želimo da Bjelovarčani imaju standard koji je iznad svih gradova u regiji, da Bjelovar bude lider, lokomotiva regije. Vjerujem da će ove godine biti i ljepše. Imamo i klizalište koje daje dodatnu čar. To je samo dio priče o Adventu. Tijekom cijelog razdoblja manifestacije od 3. prosinca do 7. siječnja, održat će se oko 30 koncerata. Manifestaciju će otvoriti naša poznata pjevačica Ivana Husar. Naravno da je dio priče i naš Božićni gala koncert kojega ćemo posebno najaviti s organizatorom. Tu je i humanitarni koncert Božićni san u Domu kulture. Tradicionalno kićenje božićnog drvca će biti 8. prosinca, a kitit će ga predstavnici Grada s djecom iz škola i vrtića. Tamo će biti i Moto Djedovi Mrazovi. Planirano je i desetak predstava za djecu, mažoretkinje, božićne radionice za djecu, kočija Djeda Mraza, pričanje božićnih priča, nastupi kulturno-umjetničkih društava, nastupi vrtića i škola, svake nedjelje nastup božićnih pjevača.. I naravno, kao što sam već rekao, klizalište koje se otvara 1. prosinca. Znate da se očekuju hokejaši Medveščaka, seniori Medveščaka koji bi odigrali jednu revijalnu utakmicu. Planiramo još neke promotivne aktivnosti vezano uz klizalište, čak i umjetničko klizanje. Ove godine planiramo i još bolju božićnu rasvjetu. Cijela priča Adventa, bez klizališta košta nešto više od 200 tisuća kuna. To je od prilike u rangu kako je to bilo i prošle godine – objasnio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Hrebak podsjećajući kako je Grad za klizalište, koje organizira u suradnji s privatnom tvrtkom, dodatno izdvojio 230 tisuća kuna.

Cilj svega je, ističe gradonačelnik, da se Bjelovarčani dobro zabave u vrijeme blagdana, ali i da u naš grad dođu ljudi iz drugih gradova. Jedna od posebnosti Adventa u Bjelovaru zasigurno je to što se održava u jednom od najljepših parkova u Hrvatskoj, napomenula je tom prilikom direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

  • Bazirali smo se na tom da zadovoljimo sve ukuse što se tiče glazbe. Počinjemo s Ivanom Husar, a bit će tu svega od jazz izvedbi i poznatih izvođača poput Jasne Bilušić do tamburaša, primjerice sastava Barrique s kojim ćemo zatvoriti manifestaciju. Istaknula bih i koncerte, Kim Verson i Nine Kraljić. Posebnost je i naša kočija Djeda Božićnjaka koja će dolaziti svake subote u 12 sati ispred paviljona, a vožnja u njoj je besplatna. Ponovno će biti i puštanje lampiona. Prošle godine je bio jako dobar odaziv, a ove će imati i humanitarnu notu i prikupljen novac ići će za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar- rekla je direktorica Kelek.

Ovogodišnja gastronomska ponuda bit će bogatija nego prošle, kaže Ana Kelek, te najavljuje i poznati zimski desert germknedle, ali i neizostavni bjelovarski brend Majburger i bjelovarski pommes-frittes.

Na Adventu u Bjelovaru očekuje se oko 50 izlagača, a neki će se izmjenjivati na štandovima i u kućicama s obzirom na veliku zainteresiranost.

Advent u Bjelovaru 2017. – programska knjižica

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content