Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljen jedan od najvrjednijih projekata Vodnih usluga, projekt Aglomeracija Bjelovar – Gudovac – Rovišće

Aglomeracija Bjelovar, Gudovac i Rovišće jedan je od najvrjednijih projekata Vodnih usluga. Izgradnja je to ili rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u Bjelovaru koje obuhvaća i naselje Gudovac te Općinu Rovišće.

Projekt će se realizirati u narednih nekoliko godina, a vrijedan je 206 milijuna kuna, rečeno je jučer, 10. prosinca 2018. na konferenciji za novinare gdje su uz gradonačelnika Darija Hrebaka sudjelovali i predsjednik Gradskoga vijeća Ante Topalović, predstavnici Vodnih usluga Ivan Ivančić, Zoran Bišćan te Josip Heged, predstavnica Hrvatskih voda Alena Vlašić, načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan, ali i saborski zastupnik Branko Hrg koji je puno pridonio u tom projektu.

Od ukupne cifre oko 80% financira Europska unija, dok dio sufinanciraju Hrvatske vode i Vodne usluge d.o.o. Bjelovar. Projekt će puno značiti za standard građana. Nakon javnih nabava koje će uskoro krenuti, radovi bi trebali početi nagodinu. Upravo radi opsežnih radova, gradonačelnik je tom prilikom zamolio građane za razumijevanje, a sve u cilju ljepšega i boljeg Bjelovara i okolice.

Back to top