Otvorena kupališna sezona 2012. na bazenu u Bjelovaru

Otvorena kupališna sezona 2012. na bazenu u Bjelovaru

Gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Maletićem te zakupnik gradskog bazena direktor R. R. Sporta Miroslav Levak sa suradnikom Mariom Mlinarićem su u petak, 15. lipnja 2012. otvorili kupališnu sezonu na gradskom bazenu u Bjelovaru.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec je na otvorenju rekao kako bjelovarski bazeni pridonose bogatijem sportskom i zabavnom životu u gradu. Ljeto na bazenu bit će obilježeno raznim dodatnim sadržajima kao što su noćna kupanja i rekreativno plivanje za građane u jutarnjim i večernjim satima. Cijene karata i ove godine će biti simbolične pa će tako cijena cjelodnevnih ulaznice za djecu iznositi 5 kuna, a za odrasle 10 kuna. Plivački kub će kao i do sada koristiti bazen bez naknade.

Grad Bjelovar je u obnovu bazena uložio 600 tisuća kuna kako bi gradski bazen bio na visokoj razini opremljenosti i sigurnosti. Radovi su uključili popločenje olimpijskog bazena, bojanje bazena za neplivače, radove na postrojenju za pripremu bazenske vode, mijenjanje limenog krovišta na ugostiteljskom objektu, uređenje vodovodnih i elektro instalacija, dezinfekciju, uređenje zelenila te drugi dopunski radovi.

Podsjetio je da je Bjelovar u bivšoj državi bio drugi grad koji je imao olimpijski bazen, ponos Bjelovara. Ulaganjem u bazene zadnjih godina Grad Bjelovar vratio je sjaj bjelovarskom kupalištu. To je prepoznala i starija generacija Bjelovarčana koja se nakon više godina ponovo vraća na bjelovarsko kupalište.

Grad je uložio 450 tisuća kuna u obnavljanje zapadnog dijela Trga Stjepana Radića čime je rekonstruirana cesta i parkiralište te izgrađena javna rasvjeta. U infrastrukturu u okolnim ulicama prošle godine uloženo je 1,7 milijuna kuna te je taj dio grada dobio novi izgled.

Direktor Miroslav Levak zahvalio je Gradu Bjelovaru na odličnoj suradnji i svom partneru Mariju Mlinariću na promoviranju gradskog bazena i van granice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Posebnu pažnju na otvorenju, uz druge goste, pobudio je Mirko Filipović koji je došao na otvorenje sa svojom obitelji. Ugodnoj atmosferi pridonio je i band koji je svirkom uživo zabavljao sve prisutne.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content