Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Humanitarni koncert za Caritasovu pučku kuhinju u Sarajevu 2012

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i Đurđa Adlešič, upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina" u četvrtak su, 14. lipnja 2012. godine posjetili Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije u Sarajevu te sudjelovali na humanitarnom koncertu "Djeca pomažu siromašnima"

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i Đurđa Adlešič, upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske “Hrvatska bez mina” u četvrtak su, 14. lipnja 2012. godine posjetili Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije u Sarajevu te sudjelovali na humanitarnom koncertu “Djeca pomažu siromašnima”.

Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije Sarajevo i Dječji vrtić “Sveta Obitelj” u suradnji sa župom Uznesenja BDM Stup organiziraju već tradicionalni humanitarni koncert na kojem se prikupljaju sredstva za Caritasovu pučku kuhinju u Sarajevu “Jelo na kotačima”.

Na humanitarni koncert je i ove godine došao uzoriti nadbiskup Vrhbosanske Nadbiskupije i kardinal Vinko Puljić te je svojim dolaskom uveličao humanitarni koncert.

Grad Bjelovar i bjelovarski poduzetnici godinama već pomažu centar u sklopu kojega se provodi više projekata: župni Caritas, Kućna skrb starih i bolesnih, Pučka kuhinja „Jelo na kotačima“ u Sarajevu i Zenici, Savjetovalište za žene, Dječji vrtić Sveta Obitelj, Produženi boravak, Obiteljsko savjetovalište, Antitrafficking, Alfabetizacija Roma (projekt se prestao provoditi krajem 2010. godine). Od 2005. do 2012. godine pomogli su s 280 tisuća kuna izgradnju i rad dječjeg vrtića Sveta obitelj, nabavku vozila, pučke kuhinje na kotačima te rad pučke kuhinje.

Na vrlo uspješnom Humanitarnom koncertu nastupali su, uz ostale, i Ivan Mikulić, Jacques Houdek, Maja Blagdan.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content