17. Terezijana uspješno završila (2012.)

17. Terezijana uspješno završila

U petak, 15. lipnja 2012. godine započela je 17. po redu Terezijana, turistička, kulturna i zabavna priredba grada Bjelovara. Tri dana, koliko traje ova manifestacija, u gradu je bilo vrlo živo. Svakog dana u 20 sati carica Marija Terezija je kočijom stigla pred palisade Grada Belowara te uz pucanj topa dala dopuštenje za početak programa i događanja. Njezin dolazak upotpunili su Bjelovarski graničari Husari 1756.

Bogat program Terezijane održavao se na više lokacija u gradu. Događanja u i ispred dvorišta Gradske uprave te Artulicu na križanju Strossmayerove i Supilove ulice organizirala je Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, a zabavne sadržaje na pozornici kod fontane na gradskom korzu te ugostiteljsku ponudu organizirao je koncesionar.

Svaki dan od 18 sati unutar palisada Grada Belowara posjetitelji su mogli uživati u tradicijskim i umjetničkim obrtima te tradicijskoj proizvodnji hrane i pića. Za dobru zabavu bili su zaslužni poznati izvođači kao što su Tamburaški orkestar HRT-a, Kemal Monteno, Zorica Kondža, Željko Bebek, Kvartet Gubec i Revijski evergreen orkestar, Shadewan Code, Tomislav Goluban & LPBF, Marijan Ban, Gazde, Jelena Rozga i drugi. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu, svoje mjesto na Terezijani i ove godine su našle i različite trgovačke ponude. Najmlađi su se zasigurno ponajviše obradovali lunaparku i drugima sadržajima za djecu.

Zadnjeg dana carica marija Terezija se oprostila od svih gostiju uz riječi: „ Bilo mi je lijepo s vama, vidimo se iduće godine s još većom i raskošnijom manifestacijom.“

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content