Bjelovarski biciklisti tradicionalnim maratonom obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 2015.

Bjelovarski biciklisti tradicionalnim maratonom obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 2015., 31. srpnja 2015. FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

U povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bjelovarski biciklisti, Miroslav Dragašević, Dražen Pleško i Nevenka Gašparec krenuli su 31. srpnja 2015. godine na put dug 700 kilometara. Spomen je to na hrvatske branitelje i njihovu žrtvu u Domovinskom ratu.

Jedanaestu godinu za redom udruga HVIDR-a Bjelovar, u suradnji s Udrugom veterana 7. GBR PUMA – Kluba BBŽ te UNDPNHBDR BBŽ kao partnerom, organizira maraton u sklopu projekta „Zajedno, putovima istine – putovima bjelovarskih branitelja“. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo branitelja i Grad Bjelovar.

Maratonce su u Bjelovaru ispratili, uz ostale, i zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel te zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić.

Prvi dan biciklisti putuju do Slunja. Drugi dan od Slunja prema Gračacu i treći dan voze do Knina. U Kninu im se pridružuju drugi članovi bjelovarskih udruga iz Domovinskog rata te zajedno odaju počast poginulim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred središnjeg spomenika poginulim braniteljima u Kninu. Zajedno obilaze i Kninsku tvrđavu.

U povratku iz Knina za Bjelovar pridružuje im se još jedan bjelovarski biciklist, Senad Begić.

Povratak maratonaca u Bjelovar planiran je za utorak, 4. kolovoza u 18.00 sati kada će zajedno s predstavnicima Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, udruga i državnih institucija odati počast poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Back to top