U Bjelovaru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnica oslobodilačke operacije Oluja 2015.

U Bjelovaru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnica oslobodilačke operacije Oluja 2015., Barutana FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice oslobodilačke vojnoredarstvene operacije Oluja predstavnica Grada Bjelovara Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika je zajedno s predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije, državnih ustanova te udruga proisteklih iz Domovinskog rata odala počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježjima na Barutani, groblju Borik i u središnjem parku na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru.

Odavanju počasti polaganjem vijenca u središnjem gradskom parku pridružili su se sudionici projekta „Zajedno, putovima istine – putovima bjelovarskih branitelja“ na povratku s biciklističkog maratona, dugog 700 kilometara. Bjelovarski biciklisti su povodom 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove godine odvozili rutu Bjelovar – Knin – Bjelovar, odajući spomen na hrvatske branitelje i pobjedu u Domovinskom ratu.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Back to top