Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bjelovar prvi među velikim gradovima u Hrvatskoj prema postotku izdvajanja za nezaposlenost iz proračuna

Bjelovar prvi među velikim gradovima u Hrvatskoj prema postotku izdvajanja za nezaposlenost iz proračuna (izvor: gradonacelnik.hr)

Visoka stopa nezaposlenosti, nažalost, u Hrvatskoj nije novost. Naša država je i dalje u samome vrhu Europe kada su nezaposleni u pitanju. Ipak, u posljednjih nekoliko godina, stvari se kreću nabolje i nezaposlenost je u padu što potvrđuju i brojke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tomu su puno pridonijele mjere aktivne politike zapošljavanja poput javnih radova, potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje te stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. 

Uz mjere Zavoda za zapošljavanje, smanjenju nezaposlenosti pridonose i jedinice lokalne samouprave izdvajanjem novca iz proračuna. Grad Bjelovar tako se može pohvaliti činjenicama:

  • prema postotku izdvajanja za nezaposlene iz proračuna Grad Bjelovar je na prvom mjestu u Hrvatskoj među velikim gradovima,
  • Grad Bjelovar je na trećem mjestu u Hrvatskoj prema postotku izdvajanja za nezaposlene iz proračuna od ukupno svih 128 gradova.

U kategoriji izdvajanja za nezaposlenost per capita (po glavi stanovnika), Grad Bjelovar je:

  • na petom mjestu među svim hrvatskim gradovima (128 gradova), 
  • prvi među velikim gradovima.

Svi navedeni podatci objavljeni su na internetskom portalu gradonačelnik.hr, a analiza je napravljena prema egzaktnim pokazateljima Ministarstva financija.

Mjerama proaktivne gospodarske i politike zapošljavanja Grad Bjelovar je, u razdoblju od travnja 2015. do travnja 2016., smanjio broj nezaposlenih za 707 osoba.

Link na izvorni članak: gradonacelnik.hr

Izdvajanja za nezaposlenost po gradovima - po postotku proračuna (izvor: gradonacelnik.hr)
Izdvajanja za nezaposlenost po gradovima – po postotku izdvajanja iz proračuna (izvor: gradonacelnik.hr)

 

Izdvajanja za nezaposlenost po gradovima - per capita (izvor: gradonacelnik.hr)
Izdvajanja za nezaposlenost po gradovima – per capita (izvor: gradonacelnik.hr)

Tekst: Kristina Turković

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content